Gosti iz Azije i Sjeverne Amerike u Slavonskom Kobašu

Kreativna udruga mladih Limes je u suradnji s Europskim domom u Slavonskom Brodu godine ugostila je 9 sudionika koji su na projektu SILLC, a došli su iz Vijetnama, Indonezije, Tajlanda, Japana i Perua, koji borave dva tjedna u Hrvatskoj.

Autor: bportal | Datum objave: 15.09.2016
 Organizator Josip Jagodar priredio je bogat program za goste. Gosti su najprije upoznali kratku povijest Slavonskog Kobaša, potom su ručali svi zajedno. Nakon ručka organizran je posjet prošteništu Kloštar gdje su gosti upoznali bogatu povijest svetišta Gospe Kloštarske. Nakon Kloštra, sudionici su se provozali lađom „Graničarka“ te se družili s kapetanom lađe i osobljem iz OPG-a Kereković iz Živika. Vožnja je trajala sat i pol, a gosti su uživali uz zvuke tambure tamburaškog sastava „Veritas“. Članovi KKK „Oriolik“ provozali su se čamcima i kanuima kako bi pokazali svoje sportske vještine na vodi. Kočije Marijana Čuletića, Mihaela Tandarića i Antuna Sekulića (kočirao Ivan Martić), provozale su goste po centru sela te prošli pokraj igrališta NK „Slavonac“ te lovačkog doma LD „Orljava“. Na povratku u park obišli su unutrašnjost crkve sv. Ivana Krstitelja te se upoznali s bogatom povijest crkve i povezanosti crkve i mjesne zajednice.

Potom su održane dvije prezentacije, voditelj ureda LAG-a „Posavina“  Goran Jelinić predstavio je LAG „Posavina“, a predsjednik KUM „Limes“, Josip Jagodar održao je kratko predstavljanje Udruge. Na kraju su se gosti uputili u prostorije KUD-a „Matija Gubec“ gdje su ih dočekali članovi KUD-a na čelu s predsjednikom Antunom Baćom i dopredsjednikom Antunom Klasom. Tradicionalne nošnje obukle su i predstavile Magdalena Sarić i Josipa Delić te Marko Orić koji je obukao mušku nošnju. Nakon kratke haiku poezije i prezentacije povijesti KUD-a, u sali je održana kratka proba KUD-a gdje su svi prisutni zaplesali 3 kola, uz neizostavni drmeš. Na kraju su gosti dobili prigodne poklone, čuturice rakije i domaće kolače za uspomenu.

Osim njih, Udruga je ugostila i 3 predstavnika LAG-a „Posavina“, 2 člana Zbježanske udruge mladih, načelnika općine Oriovac Antuna Pavetića, tajnika mjesnog odbora Slavonski Kobaš Zdenka Margetića i predsjednika DVD-a Slavonski Kobaš Marka Jagodara. 

Zadnje vijesti

Na svetkovinu Pedesetnice svečano u župama u Slavonskom Brodu i u Šumeću

Biskup Ćurić: 'Bez Duha Svetoga, Bog je daleko; samo s Duhom, Krist je živ i djelotvoran među nama!

Mlada Brođanka Ena Chiara Teglović upisuje studij kretivnog pisanja i filma u Engleskoj

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić