Gosti iz Azije i Sjeverne Amerike u Slavonskom Kobašu

Kreativna udruga mladih Limes je u suradnji s Europskim domom u Slavonskom Brodu godine ugostila je 9 sudionika koji su na projektu SILLC, a došli su iz Vijetnama, Indonezije, Tajlanda, Japana i Perua, koji borave dva tjedna u Hrvatskoj.

Autor: bportal | Datum objave: 15.09.2016


 Organizator Josip Jagodar priredio je bogat program za goste. Gosti su najprije upoznali kratku povijest Slavonskog Kobaša, potom su ručali svi zajedno. Nakon ručka organizran je posjet prošteništu Kloštar gdje su gosti upoznali bogatu povijest svetišta Gospe Kloštarske. Nakon Kloštra, sudionici su se provozali lađom „Graničarka“ te se družili s kapetanom lađe i osobljem iz OPG-a Kereković iz Živika. Vožnja je trajala sat i pol, a gosti su uživali uz zvuke tambure tamburaškog sastava „Veritas“. Članovi KKK „Oriolik“ provozali su se čamcima i kanuima kako bi pokazali svoje sportske vještine na vodi. Kočije Marijana Čuletića, Mihaela Tandarića i Antuna Sekulića (kočirao Ivan Martić), provozale su goste po centru sela te prošli pokraj igrališta NK „Slavonac“ te lovačkog doma LD „Orljava“. Na povratku u park obišli su unutrašnjost crkve sv. Ivana Krstitelja te se upoznali s bogatom povijest crkve i povezanosti crkve i mjesne zajednice.

Potom su održane dvije prezentacije, voditelj ureda LAG-a „Posavina“  Goran Jelinić predstavio je LAG „Posavina“, a predsjednik KUM „Limes“, Josip Jagodar održao je kratko predstavljanje Udruge. Na kraju su se gosti uputili u prostorije KUD-a „Matija Gubec“ gdje su ih dočekali članovi KUD-a na čelu s predsjednikom Antunom Baćom i dopredsjednikom Antunom Klasom. Tradicionalne nošnje obukle su i predstavile Magdalena Sarić i Josipa Delić te Marko Orić koji je obukao mušku nošnju. Nakon kratke haiku poezije i prezentacije povijesti KUD-a, u sali je održana kratka proba KUD-a gdje su svi prisutni zaplesali 3 kola, uz neizostavni drmeš. Na kraju su gosti dobili prigodne poklone, čuturice rakije i domaće kolače za uspomenu.

Osim njih, Udruga je ugostila i 3 predstavnika LAG-a „Posavina“, 2 člana Zbježanske udruge mladih, načelnika općine Oriovac Antuna Pavetića, tajnika mjesnog odbora Slavonski Kobaš Zdenka Margetića i predsjednika DVD-a Slavonski Kobaš Marka Jagodara. 

Zadnje vijesti

Od početka snimanja filma, brojka od 3069 braniteljskih samoubojstava, povećala se za gotovo dvjesto

Položeni vijenci na spomen obilježju Šimi Đamiću u Gornjoj Bebrini

Najveći izumi i patenti genijalnog Nikole Tesle izloženi i u Muzeju Brodskog Posavlja

VIJESTI

U Slavonskom Brodu premijerno prikazan film "3069" Jakova Sedlara

Od početka snimanja filma, brojka od 3069 braniteljskih samoubojstava, povećala se za gotovo dvjesto

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema