Godišnji koncert KUD-a "Luka Ilić Oriovčanin" oduševio publiku

Pjevalo se, igralo i veselilo ove subotnje večeri u Oriovcu. Godišnji koncert u prigodi 41. obljetnice svog postojanja priredio je oriovački KUD Luka Ilić Oriovčanin.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.10.2021
Godišnji koncert KUD-a "Luka Ilić Oriovčanin" oduševio publiku


 Uz velike, svoju su koreografiju pjesama i plesova Slavonije predstavili i mali oriovački folkloraši, dječja skupina domaćega KUD-a, koje vodi Ema Raguž. Posebni gosti koncerta bili su članice i članovi KUD-a Preporod iz grada Dugo Selo u Zagrebačkoj županiji. Oni su izveli posavske plesove, ali i vrlo atraktivne plesove Hrvatskoga zagorja. Prvi put u Oriovcu, ali posvuda po hrvatskoj i po svijetu, folkloraši iz Dugoga Sela imaju godišnje po 50 javnih nastupa, ali i nekoliko svojih manifestacija i plesnih koncerata.

Inače, oriovački KUD broji oko 30 aktivnih članova, većina su žene, ali veseli da imaju puno djece i mladih kojima ostavljaju u nasljeđe bogatu tradicijsku baštinu.

Ovaj KUD itekako ima dobru perspektivu i prepoznatljivost po kojoj je oriovački KUD, reći će njegova dugogodišnja umjetnička voditeljica i folklorna koreografkinja Snježana Missoni, upravo jedan od najpoznatijih u ovom dijelu Slavonije.

Veliku podršku radu KUD-a pruža i Općina Oriovac.

Unatoč svim izazovima vremena, Oriovčani njeguju optimizam i radost, kroz pjesmu, ples, igre i od  zaborava čuvaju svoje bogato kulturno i tradicijsko nasljeđe.

Zadnje vijesti

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

Ekipa Brodsko-posavske županije državni prvaci u šah

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja