Godišnje uzgoje 40.000 rasada najtraženijeg povrća

Obitelj Knežević u općinskom središtu Vrpolju ove godine bilježi šestu godinu uspješnog rada svojih plastenika, poznatih po uzgoju tisuća komada presadnica najtraženijih vrsta povrća.

Autor: Denis Pless | Datum objave: 26.05.2014


Iz plastenika Kneževićevih u mnoga polja, vrtove i njive, ne samo vrpoljačkog kraja nego i diljem Slavonije, izišle su na tisuće komada rasade raznih vrsta povrća, od paprike i krastavaca do salate, rajčice, kupusa i dr. Samo u jednoj godini, pričaju nam Kneževići, u tim plastenicima uzgoji se oko četrdeset tisuća komada rasade u dva poveća plastenika te u jednom manjem krastavce, a tu su i na otvorenom nasadi slasnih jagoda i lubenica.

Radi se zaista puno, priča nam naša sugovornica Natalija Gašpić-Knežević, kojoj u ovom složenom i nimalo lakom cjelodnevnom poslu pomaže svekrva Ankica Knežević. Posebnu pozornost u ovome poslu pridaju navodnjavanju, kap na kap, dnevno potroše 10 do 15 kubičnih metara vode. Znatna ulaganja imaju i zbog vapnenca koji se nakuplja u crijevima za vodu i crijeva je potrebno često mijenjati, a tu su nimalo zanemarivi troškovi i izdaci za prehranu biljaka, gnojivo, zaštitna sredstva protiv bolesti, itd. Na prirodne pojave poput suše, obilnih kiša ili bolesti biljaka čovjek ne može u potpunosti utjecati, ali svojim mukotrpnim radom i upornošću svakako može učiniti toliko da se od uzgoja rasade unatoč svemu može dobro živjeti.

Zadnje vijesti

U blizini Novog Topolja prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama

U Brodu održan Filmski festival

VIDEO Kristina Kegljen radi na novim sjajnim projektima

SPORT

Reorganizacija Futsala

Tri druge lige od jeseni 2019. godine

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici

Doživotni zavjeti sestre Ivane Ćurić, redovnice Družbe Kćeri Božje Ljubavi

11. Kukuruzijada u Gornjim Andrijevcima, najbolja do sada