Glazba kao lijek povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen je danas u županijskom Zavodu za javno zdravstvo još jednom bubnjarskom radionicom, ovog puta namijenjena stručnjacima koji rade na području mentalnog zdravlja, pretežito djecom i mladima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.10.2018


 To nije prva radionica takve vrste, nedavno je održana i za učenike Srednje Medicinske škole, a danas je bubnjar Zabranjenog pušenja Branko Trajkov svoje bubnjeve donio i u Zavod jer, kako kaže, glazba je lijek i univerzalni jezik koji svi razumiju. Tome u prilog ide i anegdota još za vrijeme rata kada je radio s djecom različitih nacionalnosti koja se međusobno nisu ni razumjela te su imala poteškoće u komunikaciji, sve dok im nije dao svoje bubnjeve na korištenje.

Dobrobiti ovakvih radionica su brojne, pozitivno utječu na stres, tjelesni oporavak, pozitivan osjećaj prema bolesti, otpuštanje emocionalne traume i još štošta drugo, a to dokazuje i odlična ocjena 5 koju je Trajkov dobio od polaznika na svim radionicama koje je održao u brojnim ustanovama u posljednjih 18 godina. 

Zadnje vijesti

Vijenac i svijeće za 19. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

NAJČITANIJE DANAS

Božićni darovni koncert

Zorica Kondža I SBTV Brođanima pružili večer koja će se dugo pamtiti

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a