Glazba kao lijek povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen je danas u županijskom Zavodu za javno zdravstvo još jednom bubnjarskom radionicom, ovog puta namijenjena stručnjacima koji rade na području mentalnog zdravlja, pretežito djecom i mladima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.10.2018


 To nije prva radionica takve vrste, nedavno je održana i za učenike Srednje Medicinske škole, a danas je bubnjar Zabranjenog pušenja Branko Trajkov svoje bubnjeve donio i u Zavod jer, kako kaže, glazba je lijek i univerzalni jezik koji svi razumiju. Tome u prilog ide i anegdota još za vrijeme rata kada je radio s djecom različitih nacionalnosti koja se međusobno nisu ni razumjela te su imala poteškoće u komunikaciji, sve dok im nije dao svoje bubnjeve na korištenje.

Dobrobiti ovakvih radionica su brojne, pozitivno utječu na stres, tjelesni oporavak, pozitivan osjećaj prema bolesti, otpuštanje emocionalne traume i još štošta drugo, a to dokazuje i odlična ocjena 5 koju je Trajkov dobio od polaznika na svim radionicama koje je održao u brojnim ustanovama u posljednjih 18 godina. 

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića