Glavna tema nadolazeći i tekući projekti i investicije u sektoru zaštite prirode

U velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu održan je radni skup, tzv.okrugli stol, ravnatelja županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode s područja cijele Hrvatske. Glavna tema bili su nadolazeći i tekući projekti i investicije u sektoru zaštite prirode.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 30.05.2019
Glavna tema nadolazeći i tekući projekti i investicije u sektoru zaštite prirode


 Radni skup će trajati tri dana, na početku skupa sudionicima su se obratili pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, zamjenik brodskoposavskog župana Stjepan Bošnjaković te predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Domaćin skupa je Javna ustanova Natura Slavonica, koja je gostima predstavila prirodne vrijednosti kojima upravlja, do sada provedene, tekuće i za ubuduće planirane projekte. Ravnatelji će uz predavanja obići zaštićena područja i područja europske ekološke mreže Natura 2000 u Brodsko-posavskoj županiji, primjerice, Baru Dvorinu, Gajnu, Prašnik, i mnoge druge. 

-Želim sudionicima skupa poželiti dobrodošlicu, koji će tijekom svoga boravka ovdje imati prigodu obići i vidjeti zaštićene krajolike na podrulju brodsko-posavske županije. Vjerujem i nadam se da će im ovaj radni skup ostati u lijepoj uspomeni i da će ponovno, nekada, nekom prigodom, svratiti i navratiti u Slavonski  Brod i Brodsko-posavsku županiju i posjetiti ponovno područja koje će imati prilike vidjeti u ova tri predstojeća dana-kazao je uvodno skupu zamjenik župana Stjepan Bošnjaković

Zadnje vijesti

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Marsonia, Oriolik i Sloga u gostima, Slavonac na domaćem terenu

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije