Glavaš:na parlamentarnim izborima očekujemo uspjeh, bez nas nova Vlada neće se moći sastaviti

U dupke ispunjenoj dvorani vatrogasnog doma u Slavonskom Šamcu U nedjelju navečer održan je osnivački skup HDSSB-a za općinu Slavonski Šamac, a da je HDSSB-u itekako stalo na parlamentarnim izborima polučiti dobar rezultat svjedoči činjenica da su skupu nazočili najjači ljudi te stranke.

Autor: Ivan Čalić / BrodPortal | Datum objave: 20.04.2015


Dakako, među njima najviše pozornosti pristaša i članova stranke pobudio je dolazak Branimira Glavaša, kojemu je to nakon višegodišnjeg "zatvorskog" izbivanja bio prvi javni politički istup. Uz njega, osnivačkom skupu HDSSB-a u Slav.Šamcu nazočili su i saborski zastupnici Dinko Burić i Josip Salapić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, šef HDSSB-a za Brodsko-posavsku županiju Dubravko Kolundžić, i dr. 

Prvi javni politički istup Branimira Glavaša nakon desetgodišnje pravosudne tirade i izbivanja zbog zatvorske kazne pobudio je iznimnu pažnju, svi su se s njim poželjeli rukovati, slikati i pozdraviti.

-Sedam puta su me pritvarali, a do kada će trajati ova moja desetljetna borba za dokazivanje istine i pobjedu pravne države u državi teško je predvidjeti jer mi ipak živimo u Hrvatskoj. Progon protiv mene krenuo je prije točno deset godina, pod vodstvom Ive Sanadera i tadašnje HDZ-ove svite oko njega, optužnica mi je iskontruirana, a kada jednom uđete u pravosudni žrvanj onda tu nema kraja. Ako se vlast usudi na takav način obračunavati sa mnom koji sam stvarao ovu državu onda se s pravom pitam što bi ta država i takav jedan politički sustav zloupotrebljavajući hrvatsko pravosuđe učinio običnom građaninu. U stanju su uništiti svakog čovjeka zloupotrebljavajući pravni sustav političkim nalozima, to sam osjetio na svojoj koži, ali duboko vjerujem da ću u konačnici ja pobijediti-rekao je za BrodPortal u nedjelju navečer u Slavonskom Šamcu Branimir Glavaš.

Na idućim parlamentarnim izborima Glavaš očekuje uspjeh HDSSB-a.

-Tih 2,5 do 3 posto predviđaju nam oni kojima je HDSSB "crvena krpa", ali mi ćemo osvojiti šest, sedam zastupničkih mjesta u Saboru. Pred nama je politička borba i utakmica, za to se dobro pripremamo, uspjeh će nam jamčiti opstanak HDSSB-a kao regionalne političke stranke na prostoru od Iloka pa do Iove. Jamčim vam, bit ćemo jezičac na vagi prilikom sklapanja parlamentarne većine koja će sastaviti buduću hrvatsku Vladu, dodao je na upit novinara BrodPortala Branimir Glavaš. Za predsjednika HDSSB-a za općinu Slavonski Šamac izabran je Vojislav Nikolić, zamjenik mu je Damir Vukovac. 

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa