Gardun iz Garčina nakon 13 godina ponovo u Prvoj Županijskoj ligi

Nogometaši Garduna iz Garčina nakon 13 godina vratili su se u Prvu Županijsku ligu te će od jeseni igrati u novoformiranoj skupini istok.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.08.2020


 Iza Zelenih je zanimljivo prvenstvo u Drugoj Županijskoj nogometnoj ligi – istok s obzirom da je od vodećih Perkovaca pa do petoplasirane Sloge iz Vrpolja razlika bila samo 3 boda. Upravo je tih 5 ekipa ostvarilo plasman u viši rang, dok je na 6. mjestu bio Gardun iz Garčina. Oni su imali veliki zaostatak od 8 bodova za Slogom iz Vrpolja te su se kroz kvalifikacije nadali plasmanu u istočnu skupinu Prve Županijske lige. Na kraju su u tome i uspjeli nakon što su u Ruščici s Posavcem odigrali 1:1, da bi u posljednjem kolu na svom terenu s 2:0 svladali Slavonac iz Gunjavaca i Drežnika.

Ove sezone Gardun su u igračkom dijelu napustili Josip Branković i Anto Jukić koji su otišli u Tomicu, pa Darijan Rončević koji je pripustio Svačiću iz Starog Slatinika te Robert Dančo koji se skrasio u Tomislavu iz Donjih Andrijevaca. Zato je ove zime bilo puno dolazaka i to:Anto Pejić iz Perkovaca, Dominik Marić iz Čajkovaca, Marko Vukasović iz Beravaca, Josip Knežević iz Zadubravlja, Mato Petrović iz Šamca i Matej Poličić iz Slobodnice. Svi ti dolasci na kraju su se pokazali uspješnima iz razloga što su se Garčinci uspjeli plasirati u Prvu ŽNL skupinu istok.

Zbog nastupa u kvalifikacijama trener i igrač Danijel Mraz pripreme je počeo početkom srpnja, dok na popisu imaju 23 igrača. Sada kada su ušli u viši rang želja kluba je dovesti 3 do 4 igrača na svakoj poziciji.

Tako je od jeseni pred nogometašima Garduna početak nove sezone u jačem rangu natjecanja protiv klubova iz okolice s kojima su godinama odmjeravali snage.

U Garčinu imaju odlične uvjete za rad pa su tako dobili sve papire i odobren je projekt za izgradnju nove tribine sa 100 sjedećih mjesta. U planu je izgradnja novog pomoćnog igrališta, dok su ovog ljeta svečano otvoreni reflektori koji imaju snagu preko 300 luksa.

Uz dvije kvalifikacijske utakmice nogometaši Garduna ovoga ljeta odigrali su još dvije prijateljske utakmice i to obje na domaćem terenu. Protiv Omladinca iz Starog Topolja odigrali su 1:1, dok su s 2:1 poraženi od Dubrave iz Zadubravlja. Od utakmica u novoj sezoni Zelene 15. kolovoza očekuje utakmica Županijskog kupa i gostovanje u Trnjanima kod Slavena.

Zadnje vijesti

Sutra se održava Brodski hodaton

Ukupno 436 prometnih prekršaja, najviše nepropisne brzine

Alkoholiziran vikao na zaposlenice kasina, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola vrijeđao policajce

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“