Gabrijel Veočić izborio kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu

Boksački klub Brod u kojem je između 40 i 50 članovi u ovoj godini nastupio je na tri natjecanja koja su bila samo domaća. Izostali su mečevi u susjednim zemljama zbog korona krize. Tako su u ovoj godini održana državna prvenstva, pa kolo Hrvatske boksačke lige i vrlo jako međunarodno natjecanje Pevex liga koja je bila izborna za odlazak na kvalifikacije na Olimpijske igre.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.06.2020


 Već u siječnju ove godine održano je seniorsko Prvenstvo Hrvatske koje je za Gabrijela Veočića bilo jako važno iz razloga što mu je bilo izlučno za odlazak u London u kojem su bile kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre. Nakon što je dobio 2 meča u nizu Veočić je u finalu srednje kategorije do 75 kg poražen s 3:2 od Sobjeslavskog koji je tako izvadio vizu za London.

Tijekom korona krize mladi Veočić trenirao je ne bi li što bolje odradio meč u međunarodnoj Pevex ligi. U neizvjesnom dvoboju nedavno je u Zagrebu s 2:1 svladao Nou Ježeka iz Zagreba kojeg je prije toga dobio 6 puta za redom. Ta pobjeda donijela mu je odlazak na kvalifikacije koje će se održati u Parizu kako bi izborio plasman na Olimpijske igre.

Osim Gabrijela Veočića aktivni su bili i ostali članovi BK Brod koji su u ožujku imali državno prvenstvo za žene i mlađe seniore. Na tom natjecanju je kadetkinja Lana Božić osvojila 1. mjesto i naslov prvakinje Hrvatske, dok je juniorka Dora Đurković bila treća. Od mlađih seniora do brončanih odličja došli su Matej Crnković i Marko Pudić. Pred boksačima Broda su u ovoj godini novi mečevi i novi izazovi samo da epidemiološka situacija bude dobra.

Od početka ove godine boksači Broda uselili su u nove prostorije koje se nalaze na južnoj strani dvorane Vijuš.

Ovog vikenda 10. boksača Broda nastupit će u Zagrebu u kojem se održava 3. kolo Hrvatske lige. Još imaju državno prvenstvo do 22. godine kao i Europsko u istoj dobnoj kategoriji. Stoga će se raditi prije cijelog ljeta tako da u klubu stanke neće biti.

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu uskoro gradnja još dvije zgrade i deset stanova za mlade obitelji

Petero ozlijeđenih, jedan teško, u prometnoj nesreći kod Slobodnice

Još pet novih slučajeva zaraze virusom COVID19

VIJESTI

POPTISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA

U Slavonskom Brodu uskoro gradnja još dvije zgrade i deset stanova za mlade obitelji

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina