Franjevački misonari Brođanima svjedoče o svojim duhovnim pozivima

U župi sv. Dominika Savia u Slavonskom Brodu ovaj tjedan održavaju se prve franjevačke pučke misije koje vode franjevački misionari Provincije svetih Ćirila i Metoda, predvođeni fra Ivanom Matićem, voditeljem Kuće susreta Tabor u Samoboru. Sinoć su s vjernicima podijelili svjedočanstva o svojim duhovnim pozivima kojima su se odazvali.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 09.11.2017


 O tome kako su se odazvali na Božji poziv i odlučili poći u franjevački samostan okupljenim vjernicima svjedočili su svećenik franjevac Mate Bašić iz Zagreba (koji je predvodio i svet misu) kao i bogoslovi,  fra Vjeran Lazić iz Vinkovaca, fra Marko Ćosić iz Siska i fra Mislav Lukačević iz Slavonskog Broda

Franjevački misionari svakoga dana imaju susrete s raznim skupinama vjernika u župi te učenicima područne škole.  Ukazuju im na važnost zajedništva i autentičnog življenja vjere. Geslo misija "Danas mi je boraviti u tvojoj kući" poziv je svakom vjerniku da otvori vrata svoga srca, kako bi uistinu doživjeli snagu Božje riječi.  A fra Mate u misnoj poruci ističe: ako je Bog na prvom mjestu, sve ostalo je na pravom mjestu. Pučke misije u župi sv. Dominika Savia završavaju u nedjelju 12. studenoga, uz svečano misno slavlje koje će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. 
 
 
 
Zadnje vijesti

Pobjeda Marse protiv Višnjevca

Slavonac iz Bukovlja opravdao ulogu favorita

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

VIJESTI

Uspješna suradnja u izvršenju probacijskih poslova

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

FOTO GALERIJA

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku

Osamnaest medalja za PK Marsonia u Sarajevu