Franjevački misonari Brođanima svjedoče o svojim duhovnim pozivima

U župi sv. Dominika Savia u Slavonskom Brodu ovaj tjedan održavaju se prve franjevačke pučke misije koje vode franjevački misionari Provincije svetih Ćirila i Metoda, predvođeni fra Ivanom Matićem, voditeljem Kuće susreta Tabor u Samoboru. Sinoć su s vjernicima podijelili svjedočanstva o svojim duhovnim pozivima kojima su se odazvali.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 09.11.2017


 O tome kako su se odazvali na Božji poziv i odlučili poći u franjevački samostan okupljenim vjernicima svjedočili su svećenik franjevac Mate Bašić iz Zagreba (koji je predvodio i svet misu) kao i bogoslovi,  fra Vjeran Lazić iz Vinkovaca, fra Marko Ćosić iz Siska i fra Mislav Lukačević iz Slavonskog Broda

Franjevački misionari svakoga dana imaju susrete s raznim skupinama vjernika u župi te učenicima područne škole.  Ukazuju im na važnost zajedništva i autentičnog življenja vjere. Geslo misija "Danas mi je boraviti u tvojoj kući" poziv je svakom vjerniku da otvori vrata svoga srca, kako bi uistinu doživjeli snagu Božje riječi.  A fra Mate u misnoj poruci ističe: ako je Bog na prvom mjestu, sve ostalo je na pravom mjestu. Pučke misije u župi sv. Dominika Savia završavaju u nedjelju 12. studenoga, uz svečano misno slavlje koje će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. 
 
 
 
Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju