Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

Donosimo zanimljivu priču s brodske tržnice. No ovoga puta nećemo pričati o Brođanima već o jednom zanimljivom putniku koji se tu našao. Zove se Romain i putuje iz Francuske čak u Japan. I to biciklom.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 27.06.2020
Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana


 Krenuo je i rodnog Marseillea u Francuskoj u studenome prošle godine. I odlučio biciklom proći svijetom. Točnije do Japana.

“Ovo je prvi puta da putujem biciklom. I divno je jer svi su tako divni prema meni da ne mogu vjerovati”, kaže Romain Ceccaldi.

Obično putuje autostopom i na taj način je već bio u Hrvatskoj. Kaže, usput je sreo divne ljude, a upravo će dio vremena ovoga ljeta provesti kod prijatelja u Vinkovcima. Njegov je cilj, kaže, upoznati krajolike, ljude, kulture. Romain će na kraju svoga putovanja napisati čak tri knjige. 

“Prva je knjiga priča za djecu, pokušavam u svakoj zemlji koju posjetim pronaći autohtone priče kako bi ih prikupio i ilustrirao jer ja sam slikar. Druga je knjiga o kuhanju. Ljude pitam da mi kažu recepte i što biste skuhali osobi koju volite. Treća knjiga je svojevrsni atlas. Putujući zemljama nalazim geografske zanimljivosti i o tome ću pisati”, kaže Romain.

Ovaj zanimljivi putnik na biciklu zaintrigirao je i Brođane pa su mu neki priuštili obilazak, a dio ih je i ugostio na ručku. Putovanje svijetom u doba epidemije koronavirusa možda i nije najbolja ideja, no za sada ga je sreća, kaže, pratila. 

“Bio sam u Zagrebu za vrijeme epidemije i bilo je prilično sigurno: obitelj me zvala da se vratim u Francusku, no rekao sam im da je ovdje sigurnije”, ističe Romain.

Poslije Slavonskog Broda i Vinkovaca ovaj avanturist putuje u Srbiju pa Bosnu i Hercegovinu. A na pitanje kada planira stići na posljednju destinaciju: Japan odgovara, ne znam i nije bitno, možda to bude i za tri godine. 

Zadnje vijesti

Vraćaju nam se manifestacije, fešte, proslave...

Počinje obnova mosta na Savi kod Ade u Slavonskom Brodu

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

VIJESTI

Raspisan natječaj

Ministarstvo obrane prima 50 kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina

Brojni hodočasnici u Podvinju, na trodnevnici uoči svetkovine 'sveca cijelog svijeta'

30. obljetnica osnutka 3. bojne 3. gardijske brigade Hrvatske vojske