Fotografija Gabrijela Mareka najbolja na natječaju "Prvih 95 godina Montaže"

Izložbom "Prvih 95 godina Montaže" nastavljeno obilježavanje velike obljetnice Đuro Đaković Montaže.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.10.2021


 Danas je u prostorima Đuro Đaković Montaže otvorena izložba "Prvih 95 godina Montaža". Na izložbi je kroz fotografije i radne strojeve predstavljena povijest tvrtke koja seže u davnu 1926. godinu, odnosno 1921. kada je počela mataloprerađivačka industrija u Slavonskom Brodu. Na izložbi su predstavljeni i radovi fotografskog natječaja za učenike Industrijsko-obrtničke škole, smjera fotograf, a najbolji rad je i nagrađen.

Fotografija Gabrijela Mareka odnijela pobjedu na natječaju koju je Đuro Đaković Montaža organizirala u suradnji sa slavonskobrodskom Industrijsko-obrtničkom školom. Sudjelovali su učenici smjera fotograf. Radovi učenika bili su dio izložbe "Prvih 95 godina Montaže" kojim ova slavonskobrodska tvrtka obilježava obljetnicu postojanja.

Na predstavljanju izložbe prikazan je kratki film o povijesti tvrtke te promotivni materijali. Također najavljen je i projekt s obrazovnim sustavom pod nazivom "Brod i metalska industrija: 100 godina zajedno". Projekt će se provesti u suradnji s Brodsko-posavskom županijom i gradom Slavonskim Brodom te obrazovnim institucijama, osnovnim i srednjim školama te Sveučilištem. Nastavak je to više desetljetne suradnje sa strukovnim školama u gradu koje su i nastale kako bi se odgovorilo na potreba za stručnim kadrom u Đuri Đakoviću. Na projektu surađuje i Udruga Connect IT, predstavnik 4. industrijske revolucije.

Na taj način 100-godišnjoj tradiciji metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu osiguravaju svijetlu budućnost.

Zadnje vijesti

Na autocesti A3 ozlijeđeni vozač (74) i suvozač (77)

U naletu na udarnu rupu, lakše ozlijeđen biciklist

HDZ-u 81, listi Duspara Mirko 59 i SDP-u 4 mandata na izborima za Vijeća Mjesnih odbora

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza

Brodska motorijada kao nekada: Poloj ponovo bikerska republika

Otvorene Plazma Sportske igre mladih na novim pomoćnim terenima