FOTOGALERIJA - Više od 700 građana sudjelovalo u 3. donacijskog utrci županijske Lige protiv raka

U 3. Donacijskoj utrci Hrvatske Lige protiv raka Brodsko posavske županije ove je subote, 7. rujna sudjelovalo više od 700 građana, svih generacija, od 7 do 77 godina. Riječ je javno-zdravstvenoj akciji naziva ‘Znanjem i prevencijom do zdravlja’. koju Liga organizira s ciljem borbe protiv malignih bolesti, a jedna od najvažnijih karika u tom lancu je i usvajanje zdravih životnih navika.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 07.09.2019
FOTOGALERIJA - Više od 700 građana sudjelovalo u 3. donacijskog utrci županijske Lige protiv raka
Treći puta Brođani i trkači iz susjednih mjesta okupili su se ispred dvorane "Vijuš" u donacijskoj utrci županijske Lige protiv raka. Nije počelo obećavajuće. Pljusak i loše vrijeme ipak su samo nakratko odgodili prvu utrku. Po kiši hrabro su svoje dionice od 200 i 400 metara istrčali najmlađi natjecatelji donacijske utrke. 

Ova javno-zdravstvena akcija nosi naziv ‘Znanjem i prevencijom do zdravlja’. Županijska liga protiv raka organizira je treći puta s ciljem borbe protiv malignih bolesti. Jedna od najvažnijih karika u tom lancu je i usvajanje zdravih životnih navika. A jedan od najboljih promotora zdravog života u Slavonskom Brodu je Škola trčanja. Zahvaljujući inicijativi njihovih članova trčanje iz dana u dan dobiva sve više poklonika.
 
Rezultat je više od 700 prijavljenih sudionika na donacijsku utrku. Odrasli su trčali stazu od 5 i 10 kilometara. Dean Radanac potvrdio je prošlogodišnju titulu najbržeg na 10 kilometara, dok su dvojica najbržih u utrci 5 kilometara bili gosti iz susjednog Bosanskog Broda,  Đorđe Ćerić i Dario Veselinović. A najbrža u ženskoj konkurenciji bila je ultramaratonka iz Slavonskog Broda Ines Jozić. 
           
U utrci su sudjelovali brojni rekreativci, među njima i predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske, Grada Slavonskog Broda, te zamjenici župana Brodsko-posavske županije, Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković
 
Svi sudionici ujedno su bili i donatori. Sav prihod od ove utrke namijenjen je kupovini instrumenata za dijagnostiku i liječenje malignih bolesti na odjelu ginekologije brodske Opće bolnice. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Brođanin Vjekoslav Škrinjar, bivši igrač zagrebačkog Dinama, prisjetio se bogate nogometne karijere

Počinje duhovno molitvena trodnevnica uoči velike kršćanske svetkovine Presvetog Trojstva!

Svi su mislili da je uginuo, ali Klepetan se ipak vratio Malenoj

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline