FOTOGALERIJA - Više od 700 građana sudjelovalo u 3. donacijskog utrci županijske Lige protiv raka

U 3. Donacijskoj utrci Hrvatske Lige protiv raka Brodsko posavske županije ove je subote, 7. rujna sudjelovalo više od 700 građana, svih generacija, od 7 do 77 godina. Riječ je javno-zdravstvenoj akciji naziva ‘Znanjem i prevencijom do zdravlja’. koju Liga organizira s ciljem borbe protiv malignih bolesti, a jedna od najvažnijih karika u tom lancu je i usvajanje zdravih životnih navika.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 07.09.2019
FOTOGALERIJA - Više od 700 građana sudjelovalo u 3. donacijskog utrci županijske Lige protiv raka


Treći puta Brođani i trkači iz susjednih mjesta okupili su se ispred dvorane "Vijuš" u donacijskoj utrci županijske Lige protiv raka. Nije počelo obećavajuće. Pljusak i loše vrijeme ipak su samo nakratko odgodili prvu utrku. Po kiši hrabro su svoje dionice od 200 i 400 metara istrčali najmlađi natjecatelji donacijske utrke. 

Ova javno-zdravstvena akcija nosi naziv ‘Znanjem i prevencijom do zdravlja’. Županijska liga protiv raka organizira je treći puta s ciljem borbe protiv malignih bolesti. Jedna od najvažnijih karika u tom lancu je i usvajanje zdravih životnih navika. A jedan od najboljih promotora zdravog života u Slavonskom Brodu je Škola trčanja. Zahvaljujući inicijativi njihovih članova trčanje iz dana u dan dobiva sve više poklonika.
 
Rezultat je više od 700 prijavljenih sudionika na donacijsku utrku. Odrasli su trčali stazu od 5 i 10 kilometara. Dean Radanac potvrdio je prošlogodišnju titulu najbržeg na 10 kilometara, dok su dvojica najbržih u utrci 5 kilometara bili gosti iz susjednog Bosanskog Broda,  Đorđe Ćerić i Dario Veselinović. A najbrža u ženskoj konkurenciji bila je ultramaratonka iz Slavonskog Broda Ines Jozić. 
           
U utrci su sudjelovali brojni rekreativci, među njima i predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske, Grada Slavonskog Broda, te zamjenici župana Brodsko-posavske županije, Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković
 
Svi sudionici ujedno su bili i donatori. Sav prihod od ove utrke namijenjen je kupovini instrumenata za dijagnostiku i liječenje malignih bolesti na odjelu ginekologije brodske Opće bolnice. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

Nogometaši Marsonije sutra dočekuju NAŠK iz Našica

Uhvaćeni provalnici u četiri obiteljske kuće

VIJESTI

Ulaganja u kvalitetniji sustav zaštite i spašavanja

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema