FOTO "Povelja počasnog građanina" Josipu Staniću, "Zlatne čaplje" Ljiljani Brici i Milki Žarić

Svečanoj sjednici u povodu Dana grada Slavonskog Broda u velkoj dvorani brodske Glazbene škole nazočili su brojni uglednici, među kojima i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, zamjenik brodskoposavskog župana Stjepan Bošnjaković, general HV Mladen Markač, Marin Srakić biskup đakovačko-srijemski u mirovini, i dr.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 16.05.2018
FOTO "Povelja počasnog građanina" Josipu Staniću, "Zlatne čaplje" Ljiljani Brici i Milki Žarić


Najsvečanije bilo je proglašenje i dodjela ovogodišnjih najvećih javnih priznanja zaslužnicima koji su svojim osobnim doprinosom, uspjesima u djelovanju pridonijeli razvoju i boljitku grada Slavonskog Broda, promicanju njegovih vrijednosti, položaja i ugleda u zemlji i svijetu.

Najveće priznanje "Povelja počasnog građanina Grada Slavonskog Broda" uručena je Josipu Staniću, Brođaninu kojem je 3.svibnja 1992. agresorskom granatom na kućnom pragu na brodskom Jelasu ubijeno troje djece, trudna supruga i majka, doživio je najveću pojedinačnu tragediju u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata. Unatoč tomu uključio se u vojne postrojbe Hrvatske vojske i stao je u obranu svoje domovine. Uručenje priznanja Josipu Staniću popraćeno je iskrenim i dugotrajnim pljeskom svih prisutnih uzvanika u dvorani.

Predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valenta u svome prigodnom obraćanju, uz ostalo, kazao je kako se u radu Gradskog vijeća svakog dana susreću s novim poteškoćama koje u interesu građana valja rješavati ali to je, rekao je, naša obveza i dužnost prema onima koji su nas izabrali. Hvala onim vijećnicima koji su shvatili važnost svoje zadaće, kazao je Valenta, dodao je da država ima maćehinski odnos prema gradu Slavonskom Brodu i građanima Broda, te na kraju čestitao ovogodišnjim dobitnicima gradskih javnih priznanja.

Gradonačelnik Mirko Duspara također je čestitao dobitnicima ovogodišnjih priznanja, to je znak, rekao je, da se može i više i bolje. 

-Ovaj grad nas treba, našu želju i odlučnost za napretkom, želimo još bolji grad Slavonski Brod. Mi znamo što je nužno i što možemo, slušamo potrebe ljudi koji ovdje žive. Želi se Brodu nametnuti naziv provincijskog mjesta, da nemamo pravo na čisti zrak i vodu, ali sve ćemo učiniti za bolje, ovaj grad ima volje i snage da se učini boljim. Brođani nisu krivi za probleme s kojima se susreću, na svoje sugrađane sam izuzetno ponosan, nijedna poltiika nije uspjela zasjeniti njihovo zajedništvo-kazao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nagrada za životno djelo "Zlatna čaplja" uručena je Ljiljani Brica i Milki Žarić za izniman doprinos i neizbrisiv trag na unapređenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama na svim razinama. Dobitnici javnog priznanja "Grb Grada" su Ružica Junačko, Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“, dr.sc.Robert Skenderović, Ivica Prskalo i Tomislav Goll, a javnog priznanja "Štit Berislavića" Mato Pudić, Gimnazija „M.Mesić“, Silivio Stilinović, Pavo Naletilić i Amaterska dobrotvorna sportska udruga MNK Kolonija-sv.Dominik Savio“.

Zadnje vijesti

Gabrijela Domenika Marijanović novo pojačanje za Boksački klub Brod

Šahovski klub Posavac iz Ruščice se pojačao za sezonu 2019.

Djevojke 2004. pobijedile na međunarodnom turniru u Zenici

FOTO GALERIJA

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu

Božićna bajka u Sibinju - jedna od najljepših adventskih priča ove zime