FOTO "Povelja počasnog građanina" Josipu Staniću, "Zlatne čaplje" Ljiljani Brici i Milki Žarić

Svečanoj sjednici u povodu Dana grada Slavonskog Broda u velkoj dvorani brodske Glazbene škole nazočili su brojni uglednici, među kojima i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, zamjenik brodskoposavskog župana Stjepan Bošnjaković, general HV Mladen Markač, Marin Srakić biskup đakovačko-srijemski u mirovini, i dr.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 16.05.2018
FOTO "Povelja počasnog građanina" Josipu Staniću, "Zlatne čaplje" Ljiljani Brici i Milki Žarić


Najsvečanije bilo je proglašenje i dodjela ovogodišnjih najvećih javnih priznanja zaslužnicima koji su svojim osobnim doprinosom, uspjesima u djelovanju pridonijeli razvoju i boljitku grada Slavonskog Broda, promicanju njegovih vrijednosti, položaja i ugleda u zemlji i svijetu.

Najveće priznanje "Povelja počasnog građanina Grada Slavonskog Broda" uručena je Josipu Staniću, Brođaninu kojem je 3.svibnja 1992. agresorskom granatom na kućnom pragu na brodskom Jelasu ubijeno troje djece, trudna supruga i majka, doživio je najveću pojedinačnu tragediju u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata. Unatoč tomu uključio se u vojne postrojbe Hrvatske vojske i stao je u obranu svoje domovine. Uručenje priznanja Josipu Staniću popraćeno je iskrenim i dugotrajnim pljeskom svih prisutnih uzvanika u dvorani.

Predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valenta u svome prigodnom obraćanju, uz ostalo, kazao je kako se u radu Gradskog vijeća svakog dana susreću s novim poteškoćama koje u interesu građana valja rješavati ali to je, rekao je, naša obveza i dužnost prema onima koji su nas izabrali. Hvala onim vijećnicima koji su shvatili važnost svoje zadaće, kazao je Valenta, dodao je da država ima maćehinski odnos prema gradu Slavonskom Brodu i građanima Broda, te na kraju čestitao ovogodišnjim dobitnicima gradskih javnih priznanja.

Gradonačelnik Mirko Duspara također je čestitao dobitnicima ovogodišnjih priznanja, to je znak, rekao je, da se može i više i bolje. 

-Ovaj grad nas treba, našu želju i odlučnost za napretkom, želimo još bolji grad Slavonski Brod. Mi znamo što je nužno i što možemo, slušamo potrebe ljudi koji ovdje žive. Želi se Brodu nametnuti naziv provincijskog mjesta, da nemamo pravo na čisti zrak i vodu, ali sve ćemo učiniti za bolje, ovaj grad ima volje i snage da se učini boljim. Brođani nisu krivi za probleme s kojima se susreću, na svoje sugrađane sam izuzetno ponosan, nijedna poltiika nije uspjela zasjeniti njihovo zajedništvo-kazao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nagrada za životno djelo "Zlatna čaplja" uručena je Ljiljani Brica i Milki Žarić za izniman doprinos i neizbrisiv trag na unapređenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama na svim razinama. Dobitnici javnog priznanja "Grb Grada" su Ružica Junačko, Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“, dr.sc.Robert Skenderović, Ivica Prskalo i Tomislav Goll, a javnog priznanja "Štit Berislavića" Mato Pudić, Gimnazija „M.Mesić“, Silivio Stilinović, Pavo Naletilić i Amaterska dobrotvorna sportska udruga MNK Kolonija-sv.Dominik Savio“.

Zadnje vijesti

Najukusniji čobanac skuhao Goran Radojčić iz Velike Kopanice

Od 20. do 22. kolovoza kružni tok na Kumičićevoj-Budakovoj zatvoren za promet svim vozilima

Neuspješna generalka nogometaša Marsonije

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dograđena i obnovljena vjeronaučna dvorana u župi Podcrkavlje

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici