Filmovi katastrofe u novom ciklusu Palube 7

Kreće novi ciklus kino kluba Paluba 7, ovaj puta posvećen filmovima katastrofe.

Autor: bportal | Datum objave: 03.09.2015
Filmovi katastrofe u novom ciklusu Palube 7


 Prva projekcija u ciklusu bit će održana 11. rujna u Centru mladih s početkom u 20 sati,  a nastavit će se tri petka iza toga. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Raspored projekcija

11.09. Aerodrom (Airport, 1970.) r/ George Seaton

Dok najteža snježna oluja ometa rad međunarodne zrakoplovne luke Lincoln Airport u Chicagu, njezin upravitelj Mel Bakersfeld (B. Lancaster) istodobno rješava niz privatnih i poslovnih problema pri čemu mu je puno više od desne ruke voditeljica odnosa s javnošću Tanya Livingston (J. Seberg). Melova je supruga Cindy (D. Wynter) sve nezadovoljnija brakom na daljinu, a pred raspadom je i bračna zajednica njegove sestre Sare (B. Hale) s kopilotom Vernonom Demerestom (D. Martin) koji je u vezi sa stjuardesom Gwen (J. Bisset). Uz to, Mel nagovara svog najboljeg mehaničara Joea Patronija (G. Kennedy) da se što prije vrati na posao. Unatoč vremenskim neprilikama iz zrakoplovne luke prema Rimu poleti međunarodni let kojim pilotira kapetan Anson Harris (B. Nelson), a kopilot mu je Vernon. Među putnicima se nađe i jedna slijepa putnica, Ada Quonsett (H. Hayes). Posadu uskoro šokira spoznaja da jedan od putnika D. O. Guerrero (V. Heflin) planira samoubojstvo aktiviranjem bombe kako bi njegova supruga Inez (M. Stapleton) dobila osiguranje. U utrci s vremenom Mel i Vernon moraju spasiti stotine života...

18.09. Posejdonova avantura (The Poseidon Adventure, 1972.) r/ Ronald Neame

Posejdon, najveći prekookeanski brod, kreće na plovidbu 31. prosina. Nekoliko minuta poslije ponoći, kapetan Harrison (Leslie Nielsen), primjeti jedan od najvećih plimskih valova. To je posljednja slika koju će Harrison zajedno sa putnicima i članovima posade vidjeti u svom životu jer će upravo taj val prevrnuti njihov brod. Tek nekolicinu preživjelih: Mike Rogo (Ernest Borgnine), Linda (Stella Stevens), Acres (Roddy McDowall), Belle (Shelley Winters) i Manny (Jack Albertsonn) Rosen. Predvođeni karizmatičnim svećenikom Frankom Scottom (Gene Hackman) grupica preživjelih i zarobljenih u prevrenulom brodu nastoji pronaći put koji će ih dovesti na slobodu.

25.09. Pakleni toranj (The Towering Inferno, 1974.) r/ John Guillermin

U San Franciscu je sagrađen neboder sa 135 katova. Povodom otvorenja organizirana je gala večer. Baš te večeri u zgradi izbija požar koji se širi velikom brzinom. Zahvaća kat po kat te pretvara cijelu zgradu u pakleni toranj. Hrabri vatrogasci bore se sa podivljalim požarom najbolje što mogu, dok se zarobljeni ljudi na vrhu nebodera nalaze na rubu razuma zbog panike koja ih obuzima.

02.10. Godzilla (Gojira, 1954.) r/ Ishiro Honda

Radnja započinje serijom tajanstvenih nestanaka ribarskih i drugih brodova u Pacifiku, za koje se ispostavi da je odgovorno golemo morsko čudovište, probuđeno nuklearnim testovima, i koje kreće na put prema Tokiju gdje će, nakon neuspješnih pokušaja vojske da ga zaustavi, izazvati sveopće uništenje, okončano tek primjenom još destruktivnijeg oružja "uništavača kisika". Uz brojne animirane filmove, TV-serije i video-igre, Godzilla je dobila i dva istoimena američka remakea - 1998. i 2014. godine.

Zadnje vijesti

Josipu treća nagrada na varaždinskom natjecanju

Bogat vikend za brodske karataše

Ovako izgleda budući prostor za kajak-kanu klubove

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

5 koraka uspješnog mršavljena - Spartan treninzi vam pomažu da postignete rezultate i zadržite ih

FOTO GALERIJA

Ovako izgleda budući prostor za kajak-kanu klubove

Planinarenje uz poeziju od Ivane do Tadije

Od kreativne radionice u Kući ciglica do glazbeno-poetske večeri i projekcije filmova

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli