FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"

Slavonskobrodsko Satiričko kazalište mladih, uz potporu Grada Slavonskog Broda, Gradske knjižnice i Kazališno koncertne dvorane I.B.Mažuranić i ove će godine biti domaćin i organizator Festivala amaterskih kazališta, jedanaestu godinu za redom.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 19.06.2018
FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"


-Dakako, sve će se, od 3. do 8.rujna, odigravati na otvorenom platou ispred KKD, selekcija predstava za ovogodišnji  festival je završena, ljubitelji kazališta besplatno će pogledati šest predstava, koje će ocjenjivati stručni sud pod predsjedanjem filmske i TV glumice Mirte Zečević. Festival, koji je tijekom proteklih godina postao respektabilan i izvan hrvatskih granica, zbog čega je dobio i nadimak "Dubrovačkih ljetnih igara za amatere", ove godine održat će se pod motom "11.FAK čvrst i jak, bome diže tlak", a s obzirom da su sve predstave višestruko nagrađivane, zasigurno će se kao i proteklih godina tražiti mjesto više i publika će doći na svoje-kazao je u utorak na presici Tomislav Goll, umjetnički voditelj Festivala.

Nakon službenog otvorenja , 3.rujna bit će predstava "Đuka Begović" amaterskih glumaca GAK iz Županje. Sutradan slijedi predstava "Blatne duše" u izvođenju kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca. Potom će, 5.rujna, kazališna družina "Seljačka sloga" Nedelišće prikazati "Zabranjeno voće" Carla Goldonija", 6.rujna je predstava Poetskog teatra Tent iz Obrenovca (Srbija) s "Migrantkinja Lejla...daleko je Heidelberga", Gradsko kazalište iz Viteza  će 7.rujna prikazati "Lude sedamdesete"a Festival zaključuje predstava "Tuđ život" Pozorišta "Raša Plaović" iz Uba (Srbija), izvan konkurencije. 

Zadnje vijesti

Hrvatska reprezentacija na Vijušu ugošćuje Italiju

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila 87-godišnja putnica

VIJESTI

Brada u muškaraca, trend ili (zdravstvena) potreba

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

NAJČITANIJE DANAS

Tomislav Bralić i klapa Intrade stižu u Garčin

"Pravi smo ljubitelji kulena, a Slavonci nas na odlasku pjesmom prate do kombija"

FOTO GALERIJA

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika

Brođani uspješni u Banja Luci

Astra osvojila 5 medalja u Zagrebu

Top dance uspješan na prvom ovosezonskom natjecanju