FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"

Slavonskobrodsko Satiričko kazalište mladih, uz potporu Grada Slavonskog Broda, Gradske knjižnice i Kazališno koncertne dvorane I.B.Mažuranić i ove će godine biti domaćin i organizator Festivala amaterskih kazališta, jedanaestu godinu za redom.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 19.06.2018
FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"


-Dakako, sve će se, od 3. do 8.rujna, odigravati na otvorenom platou ispred KKD, selekcija predstava za ovogodišnji  festival je završena, ljubitelji kazališta besplatno će pogledati šest predstava, koje će ocjenjivati stručni sud pod predsjedanjem filmske i TV glumice Mirte Zečević. Festival, koji je tijekom proteklih godina postao respektabilan i izvan hrvatskih granica, zbog čega je dobio i nadimak "Dubrovačkih ljetnih igara za amatere", ove godine održat će se pod motom "11.FAK čvrst i jak, bome diže tlak", a s obzirom da su sve predstave višestruko nagrađivane, zasigurno će se kao i proteklih godina tražiti mjesto više i publika će doći na svoje-kazao je u utorak na presici Tomislav Goll, umjetnički voditelj Festivala.

Nakon službenog otvorenja , 3.rujna bit će predstava "Đuka Begović" amaterskih glumaca GAK iz Županje. Sutradan slijedi predstava "Blatne duše" u izvođenju kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca. Potom će, 5.rujna, kazališna družina "Seljačka sloga" Nedelišće prikazati "Zabranjeno voće" Carla Goldonija", 6.rujna je predstava Poetskog teatra Tent iz Obrenovca (Srbija) s "Migrantkinja Lejla...daleko je Heidelberga", Gradsko kazalište iz Viteza  će 7.rujna prikazati "Lude sedamdesete"a Festival zaključuje predstava "Tuđ život" Pozorišta "Raša Plaović" iz Uba (Srbija), izvan konkurencije. 

Zadnje vijesti

Novih 1,3 milijarde kuna za Slavoniju, Baranju i Srijem

U kolovozu počinje izgradnja infrastrukture Luke Brod

Zašto nitko neće biti kažnjen za kontaminiranje uzoraka brodske vode?

SPORT

Nastupili na 1. međunarodnom mitingu "Zlatni Dukat"

Tri zlata, 13 srebrnih medalja i tri bronce za PK "Marsonia"

FOTO GALERIJA

Početak novih radova na pješačkim stazama; danas izgradnja u Ulici J.J. Strossmayera

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije