FAK počinje s "Đukom Begovićem", najboljima unikatne statue čaplje

Slavonskobrodsko Satiričko kazalište mladih, uz potporu Grada Slavonskog Broida, Kazališno koncertne dvorane I.B.Mažuranić i Gradske knjižnice i Grada Slavonskog Broda i ove godine, od 3. do 9. rujna, bit će domaćin i organizator Festivala amaterskih kazališta, jedanaestog po redu.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 29.08.2018
FAK počinje s "Đukom Begovićem", najboljima unikatne statue čaplje


- Sve će se odigravati na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane  I.B.Mažuranić. Ljubitelji kazališta besplatno će pogledati šest predstava, predstave će ocjenjivati stručni sud. Festival je tijekom proteklih godina postao respektabilan i izvan hrvatskih granica i dobio je nadimak "Dubrovačkih ljetnih igara za amatere". Ove godine održat će se pod motom "11.FAK čvrst i jak, bome diže tlak", a budući da su sve predstave nagrađivane sigurno je da će, kao i ranijih godina, tražiti mjesto više i publika će uživati. Ulaz na sve predstave je besplatan - rečeno je danas u Centru mladih na medijskoj konferenciji u povodu početka festivala. 

 
Nakon službenog otvorenja, 3.rujna, bit će predstava "Đuka Begović" amaterskih glumaca GAK iz Županje, sutradan slijedi predstava "Blatne duše" u izvođenju kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca, 5.rujna kazališna družina "Seljačka sloga" Nedelišće prikazat će "Zabranjeno voće" Carla Goldonija", 6.rujna je predstava Poetskog teatra Tent iz Obrenovca(Srbija) s "Migrantkinja Lejla...daleko je Heidelberga", Gradsko kazalište iz Viteza  će 7.rujna prikazati "Lude sedamdesete". Festival zaključuje predstava "Tuđ život" Pozorišta "Raša Plaović" iz Uba (Srbija), izvan konkurencije.

Uz čelne ljude FAK-a Silvija Stilinovića i Tomislava Golla na presici su sudjelovali i dogradočelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i ravnateljica KKD I,B.Mažuranić Sanja Nuhanović. 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića