FAK počinje s "Đukom Begovićem", najboljima unikatne statue čaplje

Slavonskobrodsko Satiričko kazalište mladih, uz potporu Grada Slavonskog Broida, Kazališno koncertne dvorane I.B.Mažuranić i Gradske knjižnice i Grada Slavonskog Broda i ove godine, od 3. do 9. rujna, bit će domaćin i organizator Festivala amaterskih kazališta, jedanaestog po redu.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 29.08.2018
FAK počinje s "Đukom Begovićem", najboljima unikatne statue čaplje


- Sve će se odigravati na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane  I.B.Mažuranić. Ljubitelji kazališta besplatno će pogledati šest predstava, predstave će ocjenjivati stručni sud. Festival je tijekom proteklih godina postao respektabilan i izvan hrvatskih granica i dobio je nadimak "Dubrovačkih ljetnih igara za amatere". Ove godine održat će se pod motom "11.FAK čvrst i jak, bome diže tlak", a budući da su sve predstave nagrađivane sigurno je da će, kao i ranijih godina, tražiti mjesto više i publika će uživati. Ulaz na sve predstave je besplatan - rečeno je danas u Centru mladih na medijskoj konferenciji u povodu početka festivala. 

 
Nakon službenog otvorenja, 3.rujna, bit će predstava "Đuka Begović" amaterskih glumaca GAK iz Županje, sutradan slijedi predstava "Blatne duše" u izvođenju kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca, 5.rujna kazališna družina "Seljačka sloga" Nedelišće prikazat će "Zabranjeno voće" Carla Goldonija", 6.rujna je predstava Poetskog teatra Tent iz Obrenovca(Srbija) s "Migrantkinja Lejla...daleko je Heidelberga", Gradsko kazalište iz Viteza  će 7.rujna prikazati "Lude sedamdesete". Festival zaključuje predstava "Tuđ život" Pozorišta "Raša Plaović" iz Uba (Srbija), izvan konkurencije.

Uz čelne ljude FAK-a Silvija Stilinovića i Tomislava Golla na presici su sudjelovali i dogradočelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i ravnateljica KKD I,B.Mažuranić Sanja Nuhanović. 
 
 
 
 
Zadnje vijesti

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

Završen projekt Općine Podcrkavlje "Aktivirajmo se"

Sve veći broj žrtava i svjedoka traži pravnu pomoć

VIJESTI

DANI KRUHA

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

SPORT

Pred Marsom serija zahtjevnih utakmica

Sutra u Novoj Gradiški Sloga dočekuje Marsoniju

FOTO GALERIJA

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja

3. Dječja smotra folklora okupila 200-ak malih folkloraša

Obilježena 26. obljetnica pada Bosanskog Broda