FAK počinje s "Đukom Begovićem", najboljima unikatne statue čaplje

Slavonskobrodsko Satiričko kazalište mladih, uz potporu Grada Slavonskog Broida, Kazališno koncertne dvorane I.B.Mažuranić i Gradske knjižnice i Grada Slavonskog Broda i ove godine, od 3. do 9. rujna, bit će domaćin i organizator Festivala amaterskih kazališta, jedanaestog po redu.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 29.08.2018
FAK počinje s "Đukom Begovićem", najboljima unikatne statue čaplje


- Sve će se odigravati na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane  I.B.Mažuranić. Ljubitelji kazališta besplatno će pogledati šest predstava, predstave će ocjenjivati stručni sud. Festival je tijekom proteklih godina postao respektabilan i izvan hrvatskih granica i dobio je nadimak "Dubrovačkih ljetnih igara za amatere". Ove godine održat će se pod motom "11.FAK čvrst i jak, bome diže tlak", a budući da su sve predstave nagrađivane sigurno je da će, kao i ranijih godina, tražiti mjesto više i publika će uživati. Ulaz na sve predstave je besplatan - rečeno je danas u Centru mladih na medijskoj konferenciji u povodu početka festivala. 

 
Nakon službenog otvorenja, 3.rujna, bit će predstava "Đuka Begović" amaterskih glumaca GAK iz Županje, sutradan slijedi predstava "Blatne duše" u izvođenju kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca, 5.rujna kazališna družina "Seljačka sloga" Nedelišće prikazat će "Zabranjeno voće" Carla Goldonija", 6.rujna je predstava Poetskog teatra Tent iz Obrenovca(Srbija) s "Migrantkinja Lejla...daleko je Heidelberga", Gradsko kazalište iz Viteza  će 7.rujna prikazati "Lude sedamdesete". Festival zaključuje predstava "Tuđ život" Pozorišta "Raša Plaović" iz Uba (Srbija), izvan konkurencije.

Uz čelne ljude FAK-a Silvija Stilinovića i Tomislava Golla na presici su sudjelovali i dogradočelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i ravnateljica KKD I,B.Mažuranić Sanja Nuhanović. 
 
 
 
 
Zadnje vijesti

Vijenac i svijeće za 19. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

Prošli tjedan 19 prometnih nesreća, vozilo se i brzo i pod utjecajem alkohola

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

NAJČITANIJE DANAS

Božićni darovni koncert

Zorica Kondža I SBTV Brođanima pružili večer koja će se dugo pamtiti

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a