Europska unija i očuvanje mentalnog zdravlja građana

U subotu 24. 7. 2021. godine, od 10 do 13 sati na Trgu I. B. Mažuranić Europe Direct SB predstavit će europske zdravstvene politike.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.07.2021
Europska unija i očuvanje mentalnog zdravlja građana


  Predstavit će strateške planove i aktivnost koje poduzima Europska unija zbog očuvanja zdravlja europskih građana, s naglaskom na promociji dobroga mentalnog zdravlja i blagostanja, razumijevanju problema mentalnog zdravlja i duševnih/mentalnih poremećaja, borbi protiv stigme i diskriminacije očuvanja mentalnog zdravlja u vrijeme globalnih zdravstvenih kriza, kao što je Covid-19 pandemija.

Na infoštandu sudjelovat će učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti koji će predstavit svoj edukativni projekt, ostvaren u okviru UPSHIFTa, namjenjen informiranju građana, posebice mladih, koje vodi podizanju svjesnosti i boljem razumijevanju mentalnog zdravlja i njegove važnosti kao dijela općega zdravlja.

Na javnom događanju pridružit će se Udruga za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Vrapčići i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč.

Za građane će pripremiti kviz, upitnik i brošure s osnovnim informacijama o mentalnim poremećajima i uputama gdje tražiti pomoć. Pripremit će i društvene igre za djecu i mlade, s ciljem njihova senzibiliziranja na ovaj javnozdravstveni problem i destigmatizacije psihičkih oboljelih osoba.

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni