Europe Direct organizirao međunarodnu izložbu likovnih dječjih radova o solidarnosti i humanosti

Europe Direct Informacijski centar Slavonski Brod organizirao natječaj u likovnom izražavanju "Dječja solidarnost i humanost". Na natječaj se prijavilo gotovo 300 radova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.06.2020


 Kako bi potaknuo djecu i mlade na sudioništvo u izgradnji zajedničke europske budućnosti u kojoj će solidarnost i humanost biti jedne od najcjenjenijih vrijednosti, Europe Direct Informacijski centar Slavonski Brod, u suradnji s Europskim domom Slavonski Brod i Parlamentom mladih grada Slavonskog Broda, organizirao natječaj u likovnom izražavanju "Dječja solidarnost i humanost".  Na natječaj se prijavilo gotovo 300 radova djece predškolske i školske dobi iz cijele Hrvatske, ali i nekoliko europskih zemalja. Izabrano je i devet najboljih radova u tri kategorije.

Najbolji i izabrani radovi izloženi su u Gradskoj knjižnici, a svi na virtualnoj izložbi na stranicama Europe Directa. Uz predstavnicu Europskog doma Slavonski Brod Maju Kuzmić u stručnom povjerenstvu za izbor najboljih bile su i nastavnice likovne umjetnosti Snježana Kauzarić i Ivana Kulaš Krešić Među devet nagrađenih i jedan Brođanin, Jan Rački, učenik 4. razreda OŠ Antun Mihanović iz Slavonskog Broda.

Ovo je drugi kreativni natječaj Europa Direct informacijskog centra Slavonski Brod, prvi je organiziran prije dvije godine za likovne i literalne radove.

Odličan odaziv na ovogodišnji natječaj dodatni je poticaj slavonskobrodskom informacijskom centru Europa Direct za nastavak rada i nove kreativne natječaje.

Zadnje vijesti

Brojni hodočasnici u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Uočnica svetkovine Marijina Uznesenja u drevnom svetištu Gospe Kloštarske

FOTO GALERIJA

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja