EU tjedan u Novoj Gradiški

Nastavljaju se programi Eurpskog tjedna: djeca i najmlađi u Novoj Gradiški bogatim programom edukativno pokazali kako oni vide Europsku uniju.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 09.05.2013
Mališani nekoliko osnovnih škola i vrtića, mažoretkinje, mali orekstar. Svi na središnjem gradskom trgu. Slika je to danas iz Nove Gradiške gdje je u organizaciji Društva naša djeca održana glazbeno – scenska manifestacija u sklopu obilježavanja Europskog tjedna. Djeca i najmlađi Europu su prikazali na najljepši mogući način – onako kako ju oni vide. Bogatim programom brojne okupljene edukativno su podsjetili na sve zemlje članice, a istovremeno i dobro ih zabavili.

Slovenija.... Irska... Italija... Njemačka... i mnoge druge europske zemlje na novogradiškom Korzu uz zvuke „Ode radosti“. Znak je to da je u Novu Gradišku, četvrtu godinu za redom stigao Europski tjedan. Učenici su se potrudili na svojim edukativnim panoima te uz mali dio gastronomske ponude približiti neke od članica Europske unije. Neke poput Francuske predstavili na poseban način, izravno na pozornici.

Nije tu nedostajalo pjesme, za ples su bile zadužene novogradiške mažoretkinje, a poznatim notama publiku su zabavili članovi orkestra gradske glazbene škole. Sve ih je i ove godine u jednu veliku glazbeno – scensku priredbu okupilo Društvo naša djeca Nova Gradiška. Programa koji se kroz godine profilirao kao jedan od najvažnijih dijelova obilježavanja Europskog tjedna u Brodsko – posavskoj županiji. A da pozitivno razmišljaju o tekovinama Eurpske unije, posebno u godini kada i Hrvatska postaje dio te obitelji, pokazali su i mali Novogradiščani.

{youtube}O7VHnP68XRo|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Most kod Slavonskog i Bosanskog Broda opet otvoren

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji