Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Nastavno na sjednicu Stožera civilne zaštite RH s načelnicima županijskih Stožera civilne zaštite koja je održana dana 26. veljače 2020. godine u Zagrebu, danas je (28.veljače 2020.) u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana sjednica Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.02.2020
Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom
 Uz ravnatelje zdravstvenih ustanova (Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ, Zavoda za hitnu medicinu BPŽ, Općih bolnica i Domova zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški), PU Brodsko-posavske i Crvenog križa, sjednici su nazočili i načelnici gradskih Stožera CZ (zamjenici gradonačelnika Slavonskog Broda i Nove Gradiške). Na sjednici su doneseni slijedeći zaključci:

  1. Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada je pod apsolutnim nadzorom te do sada nisu zabilježeni pozitivni slučajevi na koronavirus (COVID-19). 
  2. Aktivacijom državnog Stožera CZ uspostavljeni su komunikacijski kanali od državne razine prema županijskim razinama i isti funkcioniraju besprijekorno. Ovo se odnosi na preporuke, naputke i naloge s razine državnog Stožera CZ prema dionicima na županijskim i nižim razinama (bolničke i druge zdravstvene ustanove, odgojno-obrazovne ustanove odnosno dječji vrtići, osnovne i srednje škole, učenički domovi i dr., ustanove socijalne skrbi).
  3. Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, Stožer civilne zaštite BPŽ utvrdio je prijedlog lokacija/objekata za eventualni karantenski smještaj na području Brodsko-posavske županije, a koje zadovoljavaju propisane uvjete te je isti dostavljen Stožeru civilne zaštite RH i Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH.
  4. Utvrđene su i ostale aktivnosti i način realizacije istih (dezinfekcija graničnih prijelaza i vozila hitne pomoći, dodatna edukacija granične policije, zbrinjavanje infektivnog otpada, nabavka dodatne opreme odnosno antivirusnih kompleta i dr.).

Za komunikaciju s medijima ovlašteni su ravnatelji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ (Ante Cvitković) i Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod (Josip Samardžić) – za epidemiološku situaciju te načelnik Stožera CZ BPŽ (Stjepan Bošnjaković) – za opće informacije i logističku potporu.

Zadnje vijesti

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

Odlična ideja - e-knjige u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Devetnica i dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Sl. Brodu

VIJESTI

Koronavirus

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji