Epidemija utjecala i na javne financije

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, vijećnici su glasali o prijedlozima odluka koje se tiču financija zdravstvenih i obrazovnih ustanova pod ingerencijom županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.02.2021


 U godini koju je obilježila javnozdravstvena kriza nezapamćenih razmjera, u zdravstvu su se neki planovi, zaključeno je, ipak morali mijenjati.

S obzirom da su Nastavnom zavodu povećana sredstva, preraspodjela se, kako je istaknuo privremeni pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Branko Sabo, morala napraviti i kada su u pitanju druge zdravstvene ustanove. 

Kada je zdravstvo u pitanju, 2020. godina bila je godina izazova, zbog čega su iz Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, posebno ponosni na  Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Brodsko-posavske županije.

U jednom trenutku, istaknuo je Sabo, u brodskoj općoj bolnici izvan sustava, točnije u samoizolaciji, bilo je više od 100 djelatnika, u novogradiškoj primjerice, četrdesetak. Izazovna je godina bila i za obrazovni sustav, međutim, kada su planovi za 2021. u pitanju, decentralizirana sredstva ostaju ista kao i godinu prije. 

Takav je plan za osnovne škole, za čije je potrebe planirano gotovo 26 milijuna kuna. Za jedanaest srednjih škola planirano je oko 15 i 600 tisuća kuna. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Oriolik se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske

28 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Klub mladih Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto" uživa u zajedničkom druženju

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“