Energetska obnova internog odjela, kirurgije, pedijatrije, ali i nove te stare bolnice

U tijeku je adaptacija prostora u kojem će sredinom 2020. s radom započeti Respiracijski centar, a obišao ga je i župan dr. sc. Danijel Marušić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.07.2019
Energetska obnova internog odjela, kirurgije, pedijatrije, ali i nove te stare bolnice
 Vraćanje samostalnosti i pravnog subjektiviteta novogradiškoj Općoj bolnici 2017. godine značilo je i dolazak boljih vremena za pacijente i zdravstvene djelatnike. Potvrđuju to brojna ulaganja u prostore, opremu, nove tehnologije, ali dakako i kadrove, piše vecernji.lokalni.hr.

Unapređenje usluga

Brodsko-posavska županija, bolnica, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo zdravstva partnerski su krenuli u zahtjevne projekte osnivanja novih odjela, nabave nužne medicinske opreme, rekonstrukcije i energetske obnove postojećih objekata.

Krajem prošle godine, nakon dvadesetak godina pregovora, s radom je započeo Odjel dijalize, koji je olakšao liječenje 39 pacijenata koji su do tada bili primorani nekoliko puta tjedno putovati u Slavonski Brod ili Požegu.

U gradnju i opremanje odjela uloženo je 2,5 milijuna kuna. U tijeku su projekti energetske obnove vrijedni više od 43 milijuna kuna. Nešto više od 8 milijuna kuna namijenjeno je paviljonu internog odjela, kirurgije, pedijatrije, zgrade transfuzije, upravne zgrade i kuhinje, a preostali iznos odnosi se na energetsku obnovu nove i stare bolnice. 

Zasigurno najveću radost i olakšanje majkama i malim bolesnicima znači rekonstrukcija, obnova i uređenje Odjela pedijatrije, koji je niz godina o najranjivijoj dobnoj skupini skrbio u neprikladnim privremenim prostorima. Obrtničko-građevinski radovi dovršeni su u ožujku ove godine, a opremanje medicinskom i ostalom opremom financira se redovitim sredstvima ostvarenima iz ugovora za zdravstvenu zaštitu s HZZO-om.

Kako je naglasio župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, u tijeku je obnova i rekonstrukcija jednog od najzahtjevnijih segmenata – jedinice intenzivnog liječenja, koja djeluje u sklopu Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Jedinica koja skrbi o najtežim, životno ugroženim pacijentima u korištenju je već 35 godina. Prostor je zastario i ne može više zadovoljiti potrebe suvremene medicine, odnosno zdravstvene zaštite.

Ovim projektom vrijednim 1,9 milijuna kuna preuredit će se i modernizirati prostor namijenjen najtežim pacijentima te osigurati uvjeti za poboljšanje i unapređenje kvalitete zdravstvenih usluga i zdravstvene skrbi u Brodsko-posavskoj županiji i cijeloj Slavoniji.

Odjel palijativne skrbi

Ravnatelj bolnice, dr. Josip Kolodziej, pokazao je nam je još jedno bolničko gradilište.

Naime, u tijeku je adaptacija prostora u kojem će sredinom iduće godine s radom započeti Respiracijski centar jer je sukladno programu Ministarstva zdravstva Opća bolnica Nova Gradiška uključena u mrežu respiracijskih centara RH.

U svibnju ove godine u bolnici je započeo s radom Odjel djelatnosti palijativne skrbi. Na ovom odjelu pacijentima s neizlječivim bolestima osigurana je sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna skrb i njega, usmjerena na olakšavanje simptoma, boli i stresa od teških bolesti, bez obzira na prognozu. 

Foto: Toni Brađašević

Zadnje vijesti

Na autocesti Beograd - Zagreb kod Slavonskog Broda pušten je u rad Motel

Potvrđena deveta osoba pozitivna na covid-19

Odgoda povrata duga, otkup mlijeka i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, osnivanje digitalne tržnice, potpore biljnoj proizvodnji i stočarstvu

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji