Edukativno izložbeni program 'Otvaranje pogleda'

Muzej Brodskog Posavlja poziva sve zainteresirane koji žele sudjelovati u edukativnom dijelu programa „Otvaranje pogleda“ koji će se održati 26. i 27. kolovoza na lokaciji: live.formatc.hr (tehnička podrška: hello@formatc.hr).

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.08.2021
Edukativno izložbeni program 'Otvaranje pogleda'


Za edukativni dio programa zaduženi su članovi umjetničke organizacije Format C [formatc.hr] koji će predstaviti mrežni umjetnički projekt „Pivilion“ i održati istoimenu online radionicu “Umjetnost u hipermedijskoj strukturi – Pivilion”, radionicu digitalne eksperimentalne umjetnosti Glitch Art 101 te predstaviti projekt digitalnog arhiva: Opservatorij umjetničkog rada.
 
Na online izložbi „Ispred ekrana“, kojoj će biti omogućen pristup putem web stranice Muzeja Brodskog Posavlja, sudjeluju mladi umjetnici: Lucija Agić, Marina Brkić, Marin Ćosić, Gabrijela Kajdiž, Sara Karalić, Magdalena Nuspahić, Sara Šetina, Ivan Stanić, Lucija Tolić, Karlo Vranješ, Lea Zirdum i Dina Zorić. Kustosice ovogodišnje izložbe su Maja Marić i Magdalena Polaček.
 
OTVARANJE POGLEDA
 
Edukativno-izložbenim programom Otvaranje pogleda otvara se prostor za neposrednu suradnju Muzeja Brodskog Posavlja kao i drugih ustanova u kulturi Brodsko – posavske županije i grada Slavonskog Broda, s brodskim studentima povijesti umjetnosti, umjetničkih akademija, učenicima škola za primijenjenu umjetnost… s ciljem kreiranja kvalitetnih kulturnih sadržaja - izložbenih programa, radionica, predavanja, prezentacija…namijenjenih edukaciji mladih, ali i svim zainteresiranim građanima, u cilju osvještavanja važnosti vizualne kulture i vrijednosti likovne, umjetničke i kulturne baštine.
 
Otvaranje pogleda, platforma za međusobno povezivanje studenata, otvara mogućnost susreta s umjetnicima, likovnim kritičarima, kustosima i drugim stručnjacima, a namijenjena je prenošenju znanja, razmjeni iskustava i ideja, te realizaciji zajedničkih projekata u području likovnih i vizualnih umjetnosti kao i umjetničkih praksi koje pomiču granice i zadane okvire interdisciplinarnim djelovanjem.
 
Tema ovogodišnjeg edukativno-izložbenog programa Otvaranje pogleda  je “Iza ekrana” odnosi se na digitalnu umjetnost kao medij umjetničkog izražavanja ili kao sredstvo koje umjetnici koriste u svom radu kako bi izašli iz ustaljenih granica svoje dosadašnje prakse. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Briga i pažnja policijskih službenika iznimno pridonosi sigurnosti učenika

U studenom se održava 25. Katarinski sajam, otvorene prijave za izlagače

Zašto zagađenje zraka u Slavonskom Brodu više nikoga ne zanima?

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška