Edita Poljac u skraćenoj sezoni najbolja igračica Broda na Savi

Mlada košarkašica Edita Poljac u ovoj drugoligaškoj sezoni bila je najbolja igračica Broda na Savi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.04.2020


 Uza sve to ona nema još punih 18 godina, a najstarija je u ekipi. Punoljetna će postati 15. svibnja, dok je u ovoj sezoni koja je poništena imala prosjek od 23 koša po utakmici. Podsjetimo da je njen Brod na Savi u Drugoj ligi – sjeveroistok završio na 3. mjesto s 5 pobjeda i 3 poraza koliko je imala i drugoplasirana Koprivnica od koje su imali slabiji međusobni omjer.

Počela je s 10 godina u Školi košarke Rehlicki kod Igora Kovačevića i Dražena Rimarčuka da bi kasnije došla i do člana mlade reprezentacije Hrvatske. Do sada je bila na 4 Europska prvenstva i to jednom sa selekcijom do 14, pa jednom do 16 i dva puta onom do 18 godina. Nakon odlaska Mihaele Lazić iz Broda na Savi Edita Poljac pokazala se kao njena dostojna zamjena i nasljednica.

Nakon što je ova sezona poništena i nema treninga Edita Poljac kao i većina sportaša radi samostalno i individualno. Sreća je da ima dovoljno veliko dvorište koje joj omogućuje izvođenje nekoliko vježbi. Njene dobre igre nisu prošle nezapaženo te ju želi nekoliko prvoligaških klubova.

Ovo je prvo ljeto nakon dugo godina koje će Edita Poljac provesti u svome dome s obzirom da nema aktivnosti s reprezentacijom, ali niti s klubom. Nedvojbeno je da joj sve to jako nedostaje.

U mlađim reprezentacijama Hrvatske Edita Poljac imala je važne uloge. Tako je na EP do 14. godina u Sloveniji bila najbolji asistent turnira, drugi strijelac i u najboljoj petorci. Na prvenstvu do 16 godina bila je kapetanica te reprezentacije, dok je na 2 EP do 18 godina oba puta bila u početnoj petorci. Tako je trebalo biti i ovo ljeto, ali je sve pokvarila pandemija koja je paralizirala cijeli svijet.

 

Zadnje vijesti

Brojni hodočasnici u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Uočnica svetkovine Marijina Uznesenja u drevnom svetištu Gospe Kloštarske

FOTO GALERIJA

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja