Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

Tijekom redovita nadzora u prometu policijski službenici PU brodsko-posavske u vremenu od 2. do 8.prosinca evidentirali su 385 prometnih prekršaja, najviše,138, nepropisnih brzina, 21 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 12 slučajeva upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, i dr.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 09.12.2019
Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce




 Što se alkoholiziranosti sudionika u prometu tiče "rekorder tjedna" je biciklist(55), kojeg su policijski službenici zaustavili u Slavonskom Brodu u ulici S.Radića, u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,26 promila. Nadalje, 7.prosinca također u Slavonskom Brodu, Zapadna vezna cesta, iz prometa je isključen 51-godišnjak jer je upravljao osobnim automobilom s koncentracijom alkohola u organizmu od 2,13 promila, u Novoj Gradiški 8.prosinca iz prometa je isključen 34-godišnjak, bio je pod utjecajem alkohola(1,76 promila).

-U okviru gore spomenutih nadzora policijski službenici su 4.prosinca u Batrini „ulovili“ 32-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom jurio 143 km/h. Na cesti D-7 (V.Kopanica–Vrpolje) 59-godišnjak je upravljao osobnim automobilom 108 km/h-rekla je danas na presici Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-pisavske.

Iz policije i vijest da su 7.prosinca navečer policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška intervenirali po dojavi o remećenju reda i mira. Pritom su utvrdili da je 21-godišnjak u prostoru tvrtke(vlasništvo 37-godišnjaka) u Novoj Gradiški zbog prethodnih nesuglasica remetio javni red i mir na izrazito drzak način, kojom prilikom je metalnim montiračem oštetio dva vozila. Također je istim montiračem udario 37-godišnjaka i 63-godišnjaka. Nakon što su došli policijski službenici 21-godišnjak ih je vrijeđao i omalovažavao. U tom događaju nije bilo težeg ozljeđivanja osoba (37-godišnjak je lakše ozlijeđen, kao i 21-godišnjak, koje su liječnici pregledali, dok je 63-godišnjak odbio liječničku pomoć). Policijski službenici protiv 21-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. Oštećenom vlasniku tvrtke su uručeni podaci potrebni za eventualno pokretanje privatne tužbe vezano uz kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Zadnje vijesti

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Osnovan Muzej tambure u Slavonskom Brodu

Za kraj drugog kruga prvenstva remi protiv Španjolske

FOTO GALERIJA

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma

FOTO - Više od 50 jahača na 4. Pokladnom jahanju u Velikoj i Maloj Kopanici

Marsonia bez većih promjena krenula s pripremam za proljetni dio sezone