Dvije Brođanke brane boje hrvatskog vaterpola na Europskom prvenstvu u Mađarskoj

Igračice Ženskog vaterpolskog kluba „Marsonia“, Ria Glas i Alka Lulić izborile su mjesto među 15 igračica koje će od 27. lipnja do 4. srpnja braniti boje hrvatskog vaterpola na Europskom prvenstvu za djevojke do 15 godina koje se održava u Szentesu, Mađarska.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.06.2021
Dvije Brođanke brane boje hrvatskog vaterpola na Europskom prvenstvu u Mađarskoj


 Na čelu stožera reprezentacije je član proslavljene generacije Barakuda koja je osvojila naše prvo zlato na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, Aljoša Kunac, a čine ga još i Franko Antunović, Željko Kovačić -Pavlina, Mia Šimunić i Anđela Sinković. Hrvatska se nalazi u iznimno zahtjevnoj  B skupini sa izabranim vrstama Rusije, Mađarske i Grčke, sve odreda svjetskim velesilama u ženskom vaterpolu.  Na Europskom prvenstvu za odličja se bori 9 reprezentacija, a naše cure natjecanje otvaraju u nedjelju, utakmicom protiv Rusije.

Nakon četiri kruga odrađenih  priprema, puno truda, rada i odricanja, nagrada je ovo našim mladim igračicama i poticaj klubu da  okupi što više djevojaka kako bi mogli nastaviti ovu uspješnu sportsku priču. Uspjeha ne bi bilo  bez stručnog rada i podrške trenera i uprave Vaterpolskog kluba „Marsonia“ koji su omogućili zajedničke treninge  i  nastupe naših igračica. Također treba zahvaliti i ŽVK „Mursa“ iz Osijeka s kojim su Ria i Alka trenirale u vrijeme pandemije te zajednički branile boje Slavonije na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske za seniorke.

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni