Dva brodska kluba u Međunarodnoj košarkaškoj WABA ligi

Od ove sezone se u Međunarodnoj košarkaškoj WABA ligi za igračice do 17 godina ili one koje su rođene 2003. i mlađe natječu oba slavonskobrodska ženska kluba.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.12.2019
Već nekoliko sezona ovo natjecanje igra Brod na Savi, dok Brod uz igranje Panonske lige ima i ovo natjecanje. Oba slavonskobrodska kluba nalaze se u Drugoj WABA ligi za uzrast do 17 godina, dok je u tom natjecanju 9 ekipa. Iz Hrvatske osim dva Broda tu je i riječki FSV, dok iz BiH dolazi Jedinstvo iz Tuzle, a iz Mađarske PVSK iz Pečuha. Predstavnici Makedonije su Badel iz Skopja i Struga, dok su tu još austrijski GAK iz Graza i slovenska Ledita iz Domžala. Liga se igra turnirski, dok su u drugom krugu Brod na Savi i Brod osim međusobne utakmice igrali protiv riječkog FSV-a koji je došao do pobjede u obje utakmice. U gradskom dvoboju u sklopu WABA lige do 17 godina igračice Broda na Savi došle su do pobjede nad Brodom sa 77:46.
Nakon prvih 5. minuta utakmice između Broda i Broda na Savi bilo je 6:6, da bi taj period igre s 19:12 otišao na stranu ekipe trenera Rimarčuka koja je do poluvremena to povećala na 35:18. Niti u nastavku nije bilo dvojbi te je Brod na Savi sigurnom igrom stvarao prednost koju je stalno povećavao. Pobjednička ekipa imala je 4 istaknute igračice koje su postigle dvoznamenkasti broj koševa. Tako je Nika Kurdija ubacila 18, Magadalena Kavka 17, Ana Ilakovac 13, a Lorena Fonović 12 poena.

Kod Broda je jedina dvoznamenkasti učinak u porazu od Broda na Savi sa 16 koševa imala Nina Novak, dok su po 6 poena ubacile Nikolina Vlk i Ana Katarina Babić.

Riječki FSV pokazao se kao bolja ekipa od obje slavonskobrodske. Tako su Brod dobili sa 67:47, dok su Brod na Savi svladali s 82:69. Nakon 4 odigrane utakmice FSV iz Rijeke nalazi se na 1. mjestu u Drugoj WABA ligi sa svim pobjedama.

Na ljestvici Druge WABA lige Brod na Savi je trenutno na  2. mjestu s 3 pobjede i jednim porazom i to vodećeg FSV-a, dok je Brod na 4. poziciji s jednom pobjedom i 3 poraza. Do kraja ove godine oba slavonskobrodska kluba 22. prosinca gostovat će u Makedoniji u kojoj će jedni i drugi odigrati po dvije utakmice i to protiv Badela iz Skopja i Struge.

Zadnje vijesti

Sutra na brodskoj Fišijadi 2020. riblji fiš kuhat će 60 ekipa

Započeo EU projekt Energetske obnove zgrade Policijske postaje u Okučanima

Obavijest građanima vezana uz korištenje osobnih isprava za vrijeme glasovanja

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

4. smotrom folklora i etno revijom počelo “Ljeto u Sibinju”