Duspara pocrvenio: Milanovićeva eskadrila potopila Brod

Brod je postao simbol kako vječiti gubitnici uvijek na kraju pobjeđuju. Srpska narodna mudrost kako pretvarati poraze u pobjede zasjala je poput "zvezde petokrake", a gradonačelnik Duspara uletio je u ex-udbašku mašineriju niti kriv niti dužan. Naravno, ovakav prevrat platit će Brođani.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 11.07.2013


Perković preuzeo i Brod

Iako sam već navodio kako će postizborni dogovori biti bazirani isključivo na najmanjem zlu, ovo je bila jedna od manje očekivanih, no ne i nevjerojatnih opcija. Da ne bi bio licemjer, gradonačelnika unatoč svim tekstovima i vlastitim izjavama tijekom izbora smatram simpatičnom osobom koja je neke stvari u Brodu pokrenula s mrtve točke. No, isto tako sam apsolutno uvjeren kako ima najgore moguće savjetnike što hodaju po gradskim trotoarima.

Jer kako drugačije ocijeniti koalicijski sporazum s ekipom koja ti je otvoreno birače nazvala (bit ću politički korektan) umno onemogućenima, koja je otvoreno opstruirala funkcioniranje gradskog vijeća i koja je do nogu razvalila Hrvatsku? Jasno, bilo je tu i drugih, ali se ovaj puta držim riječi jednog svog prijatelja: 'Ako smo HDZ-ovce iz straha trpali u zatvore, onda ćemo SDP-ovce zbog manjka ikakvog respekta ganjati po ulici!'

Politička inkonzistentnost apgrejdala na viši nivo

Evo jedna zagrebačka zgoda - pričam s prijateljicom u jednoj skupljoj Zg trgovini i dolazi ćelavi i samodopadni kupac s remenom od parsto kuna. Vadi 1.000 kuna i kada ga moja frendica upita ima li nešto sitnije, on pun sebe odgovara: 'Postoji li uopće sitniji novac?!' Naravno, nećemo sad tu igrati igru skrivača, već ćemo eksplicitno reći kako je riječ o ministru Zmajloviću kojem se Duspara dojučer unosio u lice (srećom, nisu se potukli), a danas mu je koalicijski kolega.

Osim što je Milanović sam sebi najveći neprijatelj, čovjek očigledno vrlo dobro trguje. Politički despotizam s udbaškim potpisom tako mijenja Ustave po volji (Lex Perković) da bi s druge strane branio promjene Ustava pod opaskom 'svetosti' krovnog moralno-zakonskog tijela ('U ime obitelji'). Isto tako, zabranio je desničarski skup jer 'za njegova mandata u Hrvatsku oni koji su nekada zvali na grabež RH teritorija mogu samo kao turisti' da bi se kasnije slizao s bizarnim avetima poput Vučića ili četničkog vojvode Nikolića. I da, podsjećam, ta eskadrila nam je sada vlast u gradu.

Brod sudnjeg dana

Rekao sam i ponavljam - Duspara je na kraju dana osoba koja može biti i simpatična, ukoliko nije ugrožena njegova politička pozicija. Ali isto nikako ne mogu reći za Valentu, Milanovića ili, ne daj bože, Čačića. Linić je samo 'Todorićev gonič', pa njega neću niti analizirati previše - svi spominju njegovu veliku hrabrost, jedino ne znam u čemu. Duspara je potpisao pakt s grabežljivcima, trgovačkim društvom stvorenim za bjesomučno iskrivljavanje volje birača.

Duspara je i ranije pokazao kako nije desničar, a SDP godinama ukazuje kako nemaju veze s ljevicom. Zapravo rijetko tko uopće stoji iza svojih (ne)djela u RH. Politička nekonzistentnost i nekompetentnost tako je došla na velika vrata u Brod i nisam siguran zašto je to Duspara dopustio. Širom otvoriti gradske zidine radi 'prosperiteta' ekipi poput Kukuriku koalicije je dvosjekli mač - s jedne strane po prvi puta nakon dugo vremena imamo jedinstvo državne i lokalne vlasti, što se ranije nije pokazalo iole pozitivnim - s druge strane imamo iznimno kontroverznu vrhušku u samom srcu grada. Kako će završiti ova kapitulacija, pokazat će četverogodišnji serijal pod nazivom 'Bilo jednom u Brodu'...

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pas ugrizao poštara

Zašto je vlak iskočio iz tračnica?

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske