Duša bećarska

Jesmo li mi narod koji, više od drugih voli zabavu, društvo i dobru kapljicu?

Autor: Daniela Kuzmić | Datum objave: 10.03.2013


Teško je ne primjetiti poplavu ugostiteljskih objekata u našem gradu i ne zapitati se odakle toliko klubova u ovako malom mjestu. Ako ste malo bolje zagledali po užem centru grada, nije vam moglo promaknuti oko dvadeset i pet caffe barova, ako uključimo Mexico, Valinor i Navalis kao noćne klubove. Možda je nama to svojevrsna navika i dio svakodnevice, ali neki podaci o broju ugostiteljskih objekata govore da je Brod u samom vrhu, kada je riječ o mjestima za izlaske.

Teško nas je uspoređivati s jednim Zagrebom, niti bi to bilo zahvalno, kako u ovoj temi, tako i u ostalima pa ćemo metropolu ostaviti tamo gdje i pripada. No, ne mogu se oteti činjenici da jedna Rijeka, lučki grad s oko 130 000 stanovnika u svom centru grada ima znatno manje mjesta za one željne zabave od našeg grada. Svatko tko je boravio u gradovima poput Osijeka, Rijeke ili Splita može posvjedočiti da Brod u velikoj mjeri pruža više mogućnosti za izlaske od spomenutih gradova. Neosporno je da će svatko naći za sebe što mu odgovara i da je izbor svakim danom sve veći, pa bi u najmanju ruku bilo nezahvalno reći da se nema gdje izaći. Jedini problem imaju oni orijentirani prema alternativi, jer osim Rupe, teško da će zadovoljiti svoje potrebe u nekom drugom klubu. Od srca im želim da „nikne“ još koje mjesto po njihovom ukusu pa da ne moraju sjediti po žardinjerama i pragovima lokala na Korzu i okolici. Ako smo dali „cajkama“ toliko prostora, dajmo i njima, unatoč tome što „gazda“, najvjerojatnije neće dugo opstati. Osim ovih nebrojeno puno objekata, ubrzano se uređuje novi prostor u Mesićevoj ulici, koji već sada slovi za jedan od najelitnijih klubova u državi.  Možda nekima zvuči kao pretjerivanje, ali doista će ovaj klub, kojemu još ne znamo ime, ali znamo vlasnika, pomesti konkurenciju. Kako se čuje po gradskim kuloarima, neki su se već toliko uplašili da prodaju svoje prostore, neki bježe na druga mjesta, a neki će se pokušati preuređenjem maknuti s mrtve točke. Svakako, veseli nas činjenica da je konkurencija zaista jaka, a isto tako da već postojeći „gazde“ (većina njih) traže nešto bolje i više, što zapravo nama „degustatorima“ savršeno odgovara. Je li „dvosjekli mač“ ili je ipak pozitivna stvar koja će nam pružiti nešto kvalitetniju i širu ponudu, vidjet će naši građani već do početka ljeta kada će „stasati“ novi objekti i nove preinake.

Pomalo straši činjenica da će Brod imati najluksuzniji klub u državi, a uz ovaj impresivan broj lokala, postavlja se nekoliko pitanja portalskim dušebrižnicima: Jesu li Brođani velike platežne moći i ostavljaju stotine kuna u birtijskim blagajnama? Izlazi li ipak samo mlađahna dječica koja troši svega deset ili dvadeset kuna za cijelu večer? Kreću li se po klubovima samo „sponzoruše“ koje čekaju svoga mecenu? Ili smo mi narod koji, više od drugih voli zabavu, društvo i dobru kapljicu?

 

„...i sve da će sutra svanut sudnji dan, lumpat će do jutra duša bećarska...“

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima