Đuro Đaković Strojna obrada izradila tri 12-tonska reduktora

Đuro Đaković Strojna obrada ugovorila je krajem prošle godine sa slovenskim naručiteljem posao koji obuhvaća izradu tri reduktora za mosne dizalice koje se koriste u nuklearnim elektranama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.09.2020
Đuro Đaković Strojna obrada izradila tri 12-tonska reduktora


 Reduktori su namijenjeni za rad u teškim uvjetima, a zbog specifičnih uvjeta eksploatacije u nuklearnoj elektrani, tijekom procesa i montaže, posebna pažnja posvećena je atestima materijala i zavarivanja, postupcima antikorozivne zaštite, označavanju i sljedivosti svakog elementa.

Reduktori su teški otprilike 12 tona, a nosivost prva dva reduktora su po 160 tona, dok treći reduktor ima nosivost 400 tona. Imaju 7 stupnjeva  prijenosa te planetarni prijenosnik i sustav ručnog pogona za hitne intervencije.  Svi zupčanici u reduktorima su cementirani u zaštitnoj atmosferi, kaljeni te brušeni. Reduktori su opremljen prisilnim sustavom podmazivanja s dvije glavne pumpe te ručnom pumpom.  Radi lakšeg upravljanja i praćenja na reduktorima se nalaze senzori tlaka ulja, senzor broja okretaja, elektronskim graničnikom brzine te enkoder.

Nakon izrade i montaže svaki reduktor je testiran prema strogim kriterijima naručitelja i protokolima za nuklearnu industriju te su po pitanju buke, vibracija i temperatura ispunili sve tražene zahtjeve.

Prva dva reduktora su završena, ispitana i primljena od strane kupca dok je treći reduktor u fazi montaže.

Ovim poslom ĐĐ Strojna obrada je ponovno pokazala svoju sposobnost i kompetenciju u izradi velikih, kompleksnih prijenosnika snage.

Zadnje vijesti

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Bartolovci: proslavljena svetkovina svetog Pape Ivana Pavla II

Vozač (70) automobilom sletio u kanal

FOTO GALERIJA

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja