Đuro Đaković Strojna obrada izradila tri 12-tonska reduktora

Đuro Đaković Strojna obrada ugovorila je krajem prošle godine sa slovenskim naručiteljem posao koji obuhvaća izradu tri reduktora za mosne dizalice koje se koriste u nuklearnim elektranama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.09.2020
Đuro Đaković Strojna obrada izradila tri 12-tonska reduktora


 Reduktori su namijenjeni za rad u teškim uvjetima, a zbog specifičnih uvjeta eksploatacije u nuklearnoj elektrani, tijekom procesa i montaže, posebna pažnja posvećena je atestima materijala i zavarivanja, postupcima antikorozivne zaštite, označavanju i sljedivosti svakog elementa.

Reduktori su teški otprilike 12 tona, a nosivost prva dva reduktora su po 160 tona, dok treći reduktor ima nosivost 400 tona. Imaju 7 stupnjeva  prijenosa te planetarni prijenosnik i sustav ručnog pogona za hitne intervencije.  Svi zupčanici u reduktorima su cementirani u zaštitnoj atmosferi, kaljeni te brušeni. Reduktori su opremljen prisilnim sustavom podmazivanja s dvije glavne pumpe te ručnom pumpom.  Radi lakšeg upravljanja i praćenja na reduktorima se nalaze senzori tlaka ulja, senzor broja okretaja, elektronskim graničnikom brzine te enkoder.

Nakon izrade i montaže svaki reduktor je testiran prema strogim kriterijima naručitelja i protokolima za nuklearnu industriju te su po pitanju buke, vibracija i temperatura ispunili sve tražene zahtjeve.

Prva dva reduktora su završena, ispitana i primljena od strane kupca dok je treći reduktor u fazi montaže.

Ovim poslom ĐĐ Strojna obrada je ponovno pokazala svoju sposobnost i kompetenciju u izradi velikih, kompleksnih prijenosnika snage.

Zadnje vijesti

11 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Korizmena duhovna obnova od 16. do 18. ožujka u svetištu Gospe Brze Pomoći

Polusezona za Mladost iz Banovaca puna uspona i padova

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske