Đuro Đaković Montaža započela s montažom mostova na rijeci Savi i Kupi

U skladu s aktualnim poslovnim planom, Đuro Đaković Montaža je u proteklom razdoblju započela s aktivnostima na nekoliko infrastrukturnih projekata u Republici Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.10.2020
Đuro Đaković Montaža započela s montažom mostova na rijeci Savi i Kupi


 Projekt na kojem je Đuro Đaković Montaža uposlila značajan udio svojih kapaciteta je projekt izgradnje mosta na rijeci Savi kod Stare Gradiške. Tvrtka je do sada proizvela nešto više od 60% ukupnog broja čeličnih segmenata rasponske konstrukcije mosta teške ukupno 5 tisuća tona. Do sada je montirano više od 500 tona čelične rasponske konstrukcije mosta, a sam kraj izgradnje mosta je planiran za prvu polovicu 2022. godine. Trenutno na izradi i montaži mosta radi oko 150 Montažinih radnika.

Uz radove na Mostu Gradiška, Đuro Đaković Montaža je započela i s radovima na izradi i montaži čelične konstrukcije za most preko rijeke Kupe u Pokupju kod Karlovca za istog investitora. Izrada čelične konstrukcije ovog mosta ukupne težine od gotovo 500 tona je pri kraju a u tijeku su radovi na montaži mosta pri čemu se kraj montaže očekuje početkom sljedeće godine. 

Na izradi čelične konstrukcije za mostove na rijeci Savi i Kupi Đuro Đaković Montaža upošljava oko 65% svojih proizvodnih kapaciteta koji su odnedavno udvostručeni završetkom izgradnje novih proizvodnih prostora u sjedištu tvrtke, investicije započete 2019. godine. 

„Tek sada nakon nekoliko godina od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju postaju vidljivi pozitivni učinci na samu infrastrukturu unutar naše države. I u narednom razdoblju se očekuje značajan broj infrastrukturnih projekata obzirom će se ciklus ulaganja u sljedeće tri godine polako iz sfere cestovne infrastrukture prebaciti na željezničku infrastrukturu, gdje mi također vidimo našu priliku.“, naglasio je predsjednik Uprave Đuro Đaković Montaže Drago Čugura. „Unatoč značajnim poteškoćama u obavljanju ugovorenih radova koje je prouzročila pandemija, poglavito kada je riječ o kretanju ljudi i roba, na dobrom smo putu da godinu završimo u planskim okvirima“, dodao je.  

Uz projekte u mostogradnji Đuro Đaković Montaža je trenutno prisutna i na projektima u hrvatskom energetskom i petrokemijskom sektoru kroz dva značajna projekta, u ELTO Zagreb za investitora HEP te u Sisku za JANAF. 

Do sada je završena trećina posla na montaži dvaju kombiniranih kotlova u ELTO Zagreb a završetak montažnih radova se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.  

U isto vrijeme se očekuje i završetak projekta izgradnje dvaju spremnika za sirovu naftu na terminalu Sisak a sama montaža spremnika ukupne težine čelične konstrukcije 5200 tona je u završnoj fazi pri čemu je u razdoblju najvećeg intenziteta radova na gradilištu je bilo prisutno oko 220 radnika. 

Nakon više godina svojevrsne stagnacije kada je riječ o infrastrukturnim projektima na hrvatskom tržištu, Đuro Đaković Montaža je tijekom protekle i ove godine uspjela ostvariti značajan rast prihoda na hrvatskom tržištu pri čemu se postotak učešća hrvatskog tržišta u ukupnim poslovnim prihodima tvrtke u odnosu na prijašnje godine i više nego udvostručio. 

Poslovnim planom tvrtke za razdoblje 2021.-2023. predviđen je značajniji plasman usluga na tržište Republike Hrvatske nego u prethodnim godinama, a ranije navedeni poslovi trebali bi osigurati predviđeno zauzeće montažnih i proizvodnih kapaciteta tvrtke u prvom polugodištu 2021. godine. 

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata