Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu

Đuro Đaković Montaža očekuje uspješan završetak poslovne godine i proširenje proizvodnih kapaciteta.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.10.2019
Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu
 Nakon što je već s krajem trećeg kvartala gotovo u potpunosti ispunila predviđeni godišnji plan poslovanja, Đuro Đaković Montaža i u sljedeću godinu ulazi s visokom popunjenošću kapaciteta te planovima za proširenje proizvodnje. 

Proteklu 2018. godinu Đuro Đaković Montaža je završila s prihodima na razini od gotovo 480 milijuna kuna, a i ove godine očekuje prihode iznad 370 milijuna kuna koji ponovo premašuju planirane proporcije.

Kao i proteklih godina, više od dvije trećine prihoda tvrtka je ostvarila kroz projekte na stranim tržištima pri čemu je ponovo najveći dio ostvaren kroz projekte iz sektora energetike vezane za izgradnju novih postrojenja ili obnovu postojećih termoelektrana uz značajniji porast udjela petrokemije u strukturi prihoda. 

ĐĐ Montaža je dodatno učvrstila svoju poziciju na tržištu Europske Unije gdje je trenutno prisutna na projektima izgradnje energetskih i petrokemijskih postrojenja u 10 zemalja Europske Unije. I dalje najveće tržište predstavljaju skandinavske zemlje i Njemačka te projekti iz domene „zelene energije“. Od ove godine Đuro Đaković Montaža je prisutna i na tržištima Španjolske i Izraela. 

Izvjestan je značajniji porast investicija u energetskom sektoru SR Njemačke što će predstavljati fokus tvrtke u 2020. godini. Tijekom 2019. godine tvrtka je započela proširenje proizvodnih kapaciteta u sjedištu tvrtke u Slavonskom Brodu, a završetak izgradnje novog proizvodnog prostora planiran je za prvu polovicu 2020. godine. Ovom bi investicijom tvrtka u narednom razdoblju bila u mogućnosti ponuditi značajno veći proizvodni kapacitet te proizvodnju zavarenih cijevnih sustava velikih promjera (inox, ugljični i legirani čelici). 

Predsjednik Uprave Đuro Đaković Montaže, Drago Čugura, razvoj poslovanja tvrtke u narednom razdoblju vidi na sljedeći način: 

"I dalje držimo fokus na akviziciji pouzdanih kupaca iz sfere vodećih svjetskih tvrtki za razvoj novih tehnologija u svrhu energetske učinkovitosti i smanjenja emisije štetnih tvari. Ohrabruje i porast investicija u Republici Hrvatskoj te se nadamo i skorim investicijama u energetskom sektoru u Republici Hrvatskoj. Stabilan rast i ispunjenje ciljeva tvrtke omogućuju ujedno i stalan rast primanja te stalnu zaposlenost našim radnicima“.

Đuro Đaković Montaža je samo tijekom prošle i ove godine zaposlila 40 radnika s visokom ili višom stručnom spremom od čega više od 30 inženjera strojarstva. 

Povećava se i broj poslova u Hrvatskoj, jedan od većih bit će izgradnja novog mosta kod Stare Gradiške. 

"Most je pet tisuća tona, proizvodnja kompletne čelične konstrukcije će biti ovdje u Slavonskom Brodu, dok smo montažu podijelili s našim partnerom, Zagreb montažom koja će raditi 50 posto montaže mosta. Izuzetno mi je drago i to je važno reći da ovim poslom imamo veliku zaposlenost u Slavonskom Brodu i omogućavamo ljudima da budu kod kuće jer svako u svojoj karijeri ima period kada bi više trebao biti u Slavonskom Brodu, a manje u npr. Skandinaviji. To je prilika da ti radnici za jedan duži period budu u Slavonskom Brodu, da riješe neke svoje obaveze u obitelji. To će moći da na taj način idemo na ruku radnicima koji izraze želju da u jednom periodu rade u Slavonskom Brodu da im to i omogućimo", rekao je na konferenciji za medije Drago Čugura, predsjednik Uprave Đuro Đaković Montaže.

Zadnje vijesti

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavska županija bez novooboljelih osoba od Covid-19

U Budainka Koloniji zadovoljni sa sezonom u 1. ŽNL

FOTO GALERIJA

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“