Đuro Đaković Grupa stotinjak radnika iznad 55 godina pustila kućama, otežan uvoz repromaterijala i izvor završenih proizvoda

Bez prihoda zbog svjetske pandemije od jučer ostaju brojni lokalni obrti i poduzetnici, a štete će djelomično pokriti nove vladine mjere.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.03.2020


 Zbog zatvaranja granica i brojnih restrikcija,  na udaru su i svi oni kojima za proizvodnju treba uvoz ili izvoz proizvoda. Među i njima su i brojne tvrtke koje posluju unutar poslovne zone Đuro Đaković. Podsjetimo, upravo je država u siječnju odigrala ključnu ulogu u opstanku Đure Đakovića zahvaljujući 150 milijuna kuna državnih jamstava, i isto toliko dogovorenih u slijedećem razdoblju.

Nova uprava dobila je obvezu donijeti detaljni plan restrukturiranja, posao koji je, poručuju, do sada dobro išao. No ova nova koronakriza očito sve mijenja. Trenutno su oko stotinjak radnika iznad 55 godina pustili kućama, a svakodnevno nailaze na probleme s uvozom repromaterijala te izvozom gotovih proizvoda.

Globalna pandemija zbog koronavirusa zatvorila je granice, obustavila proizvodnju u halama diljem Europe. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje od ponedjeljka kreću s novim mjerama kojima će pokušati zadržati radna mjesta, a njime će, između ostaloga, poslodavcima pokušati pokriti troškove plaća radnika. 3250 kuna mjesečno po radniku - toliko će država isplatiti tvrtkama koje su trenutno zatvorene te onima koje zbog koronavirusa trpe gubitke u poslovanju. On-line natječaj bit će otvoren od ponedjeljka. 

 

Zadnje vijesti

11 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Korizmena duhovna obnova od 16. do 18. ožujka u svetištu Gospe Brze Pomoći

Polusezona za Mladost iz Banovaca puna uspona i padova

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske