Đuro Đaković Grupa stotinjak radnika iznad 55 godina pustila kućama, otežan uvoz repromaterijala i izvor završenih proizvoda

Bez prihoda zbog svjetske pandemije od jučer ostaju brojni lokalni obrti i poduzetnici, a štete će djelomično pokriti nove vladine mjere.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.03.2020
 Zbog zatvaranja granica i brojnih restrikcija,  na udaru su i svi oni kojima za proizvodnju treba uvoz ili izvoz proizvoda. Među i njima su i brojne tvrtke koje posluju unutar poslovne zone Đuro Đaković. Podsjetimo, upravo je država u siječnju odigrala ključnu ulogu u opstanku Đure Đakovića zahvaljujući 150 milijuna kuna državnih jamstava, i isto toliko dogovorenih u slijedećem razdoblju.

Nova uprava dobila je obvezu donijeti detaljni plan restrukturiranja, posao koji je, poručuju, do sada dobro išao. No ova nova koronakriza očito sve mijenja. Trenutno su oko stotinjak radnika iznad 55 godina pustili kućama, a svakodnevno nailaze na probleme s uvozom repromaterijala te izvozom gotovih proizvoda.

Globalna pandemija zbog koronavirusa zatvorila je granice, obustavila proizvodnju u halama diljem Europe. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje od ponedjeljka kreću s novim mjerama kojima će pokušati zadržati radna mjesta, a njime će, između ostaloga, poslodavcima pokušati pokriti troškove plaća radnika. 3250 kuna mjesečno po radniku - toliko će država isplatiti tvrtkama koje su trenutno zatvorene te onima koje zbog koronavirusa trpe gubitke u poslovanju. On-line natječaj bit će otvoren od ponedjeljka. 

 

Zadnje vijesti

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji