Državno prvenstvo na 100km u Slavonskom Brodu, od bazena do Poloja

Najbolji trkači hrvatske ultra scene dolaze u naš grad u nadi i želji da se okrune titulom državnog prvaka. Ultramaraton klub Mazator je domaćin i organizator Polojske ultre, državnog prvenstva na 100km, utrke koja se trči Splavarskom ulicom, od gradskih bazena do Poloja i nazad.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.01.2020
Državno prvenstvo na 100km u Slavonskom Brodu, od bazena do Poloja


 Neki će trčati 20 krugova, dok je jedan krug 5km, što čini ukupno dužinu utrke od 100km. To je ujedno i odgovor na pitanje, kako i gdje će oni to trčati. Osim utrke na 100km, Mazatori su se pobrinuli i za one željne manje kilometara, a to je utrka na 50km. Naravno, oni trče 10 kruga na istoj stazi.

Uz već spomenute discipline, to je i štafeta na 50 i 100km. U štafetama svaki član trči 25km, a u štafeti mogu trčati 2 ili 4 člana.

Iako je dosadašnjih godina utrka bila organizirana u svibnju, ove godine Mazatori su pomaknuli utrku za ožujak, točnije 07. ožujak, sa startom u 8 sati ujutro. 

Povijest utrke se stvara od 2017. godine, kada su Krešimir Šimić i Tomislav Marinović trčali 100km s plemenitim ciljem kojeg su rekli tek u 17h, nakon što su dosegnuli troznamenkastu kilometražu. Svoje kilometre su posvetili Ronaldi Kovačević koja je bila njihova snaga za svaki korak, lagan i težak, jer je sama Ronalda veliki borac u borbi protiv raka. 

Trkački korak ima snažnu moć i to su ovi mladi momci i pokazali svojim primjerom.

Sjetimo se prošle godine, gdje je istoimena utrka krenula u 18 sati i odvijala se tokom cijele noći do 7 sati. Pobjednik u muškoj konkurenciji je bio Marko Bićanić, koji je 100km istrčao za nešto manje od 9 sati, dok je u ženskoj konkurenciji utrku osvojila Danijela Horvat s vremenom od 12:30 sati.

Pripreme i organizacija ovog jedinstvenog eventa za naš grad i regiju traju od prošle godine, jer veliki reflektori su usmjereni na ovu utrku, jer je potencijal Poloja i same utrke velik! Mazatori će to pokazati i ove godine, a za 2021. već pripremaju novi i veće ciljeve.

Želimo skrenuti pažnju korisnicima splavova, kako taj dan neće biti u mogućnosti svojim limenim ljubimcima prići Savi od 7h do 21h, nego im se preporuča laganim korakom do splava i gromoglasnim pljeskom bodrenje natjecatelja. 

Zadnje vijesti

Održana 8. biciklijada „Tko prvi magarac“

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Zagrebačka Isusovačka akademija uzdignuta na status sveučilišta

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Spartan treninzi pripremili poseban paket članarina za učenike i studente

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“