Državno prvenstvo na 100km u Slavonskom Brodu, od bazena do Poloja

Najbolji trkači hrvatske ultra scene dolaze u naš grad u nadi i želji da se okrune titulom državnog prvaka. Ultramaraton klub Mazator je domaćin i organizator Polojske ultre, državnog prvenstva na 100km, utrke koja se trči Splavarskom ulicom, od gradskih bazena do Poloja i nazad.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.01.2020
Državno prvenstvo na 100km u Slavonskom Brodu, od bazena do Poloja
 Neki će trčati 20 krugova, dok je jedan krug 5km, što čini ukupno dužinu utrke od 100km. To je ujedno i odgovor na pitanje, kako i gdje će oni to trčati. Osim utrke na 100km, Mazatori su se pobrinuli i za one željne manje kilometara, a to je utrka na 50km. Naravno, oni trče 10 kruga na istoj stazi.

Uz već spomenute discipline, to je i štafeta na 50 i 100km. U štafetama svaki član trči 25km, a u štafeti mogu trčati 2 ili 4 člana.

Iako je dosadašnjih godina utrka bila organizirana u svibnju, ove godine Mazatori su pomaknuli utrku za ožujak, točnije 07. ožujak, sa startom u 8 sati ujutro. 

Povijest utrke se stvara od 2017. godine, kada su Krešimir Šimić i Tomislav Marinović trčali 100km s plemenitim ciljem kojeg su rekli tek u 17h, nakon što su dosegnuli troznamenkastu kilometražu. Svoje kilometre su posvetili Ronaldi Kovačević koja je bila njihova snaga za svaki korak, lagan i težak, jer je sama Ronalda veliki borac u borbi protiv raka. 

Trkački korak ima snažnu moć i to su ovi mladi momci i pokazali svojim primjerom.

Sjetimo se prošle godine, gdje je istoimena utrka krenula u 18 sati i odvijala se tokom cijele noći do 7 sati. Pobjednik u muškoj konkurenciji je bio Marko Bićanić, koji je 100km istrčao za nešto manje od 9 sati, dok je u ženskoj konkurenciji utrku osvojila Danijela Horvat s vremenom od 12:30 sati.

Pripreme i organizacija ovog jedinstvenog eventa za naš grad i regiju traju od prošle godine, jer veliki reflektori su usmjereni na ovu utrku, jer je potencijal Poloja i same utrke velik! Mazatori će to pokazati i ove godine, a za 2021. već pripremaju novi i veće ciljeve.

Želimo skrenuti pažnju korisnicima splavova, kako taj dan neće biti u mogućnosti svojim limenim ljubimcima prići Savi od 7h do 21h, nego im se preporuča laganim korakom do splava i gromoglasnim pljeskom bodrenje natjecatelja. 

Zadnje vijesti

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

Mohamed Mo Cherif ostaje u Marsi

Sretne ciglice grade put u zajednicu

VIJESTI

VIDEO

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

FOTO GALERIJA

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti

Šezdesetak jahača na 8. pokladnom jahanju u Općini Oriovac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju