Druga uzastopna pobjeda rukometašica Broda

Nakon dugo vremena rukometašice Broda krenule su u novo prvenstvo s dvije pobjede iz dvije domaće utakmice.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 07.10.2020


 Nakon uvjerljive početne pobjede s 30:20 nad drugom ekipom Bjelovara sada je stigla nova visoka pobjeda. U 2. kolu Druge lige – sjever igračice trenera Darka Celnera sus 37:29 nadigrale Olimpiju iz Osijeka.

Da su dobro radile preko cijelog ljeta rukometašice Broda pokazale su na početku novog prvenstva Druge lige – sjever u kojoj će se ove sezone natjecati 10 klubova. Djevojke trenera Celnera iz dvije domaće uzastopne utakmice imaju obje pobjede, ali ono što raduje je činjenica da su ti uspjesi bili s uvjerljivim rezultatima, prvo s 10, a sada i s 8 golova prednosti. Gledajući oba susreta Brođanke su bolje odigrale prvu protiv druge ekipe Bjelovara, dok trener Celner u ovom susretu s mladom postavom osječke Olimpije nije zadovoljan s obranom. Smatra da od ove ekipe njegove djevojke ne smiju primiti 29 golova.

Samo na početku utakmice gošće iz Osijeka imale su vodstvo od 1:0. Nakon toga rukometašice Broda preuzimaju stvari u svoje ruke i dolaze u prednost koja je kako je utakmica odmicala polako počela rasti. Tako se na poluvrijeme otišlo s 19:12, dok tih 7 razlike ujedno i najveće vodstvo Brođanki na utakmici do tada. U nastavku su djevojke trenera Celnera držale kontrolu igre i rezultata kojeg su još i nastavile povećavati. Tako je u 50. minuti bilo najvećih 32:20, a nešto kasnije i 34:22, dok su do kraja Osječanke uspjele malo smanjiti na konačnih 37:29. Cijela ekipa rukometašica Broda odigrala je solidnu utakmicu, a pogotovo su se izdvojile dvije mlade igračice, Lucija Čondić koji je rođena 2004. godine i godinu dana mlađa Rea Kruljac. One su svaka postigle po 11 golova te za njih gošće nisu imale rješenja.

Kod osječke Olimpije su se izdvojile 3 igračice koje su bile najučinkovitije. Tako je Monika Matota postigla 7, Ana Čanađija 6, a Lucija Nikolić 5 golova.

U slijedećem 3. kolu Druge lige – sjever rukometašice Broda čeka prvo gostovanje i to kod uvijek neugodne Pitomače. Bit će to za djevojke trenera Celnera pravi test njihovih vrijednosti i pravi pokazatelj koliko Brođanke mogu u ovoj sezoni.

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu