Druga pobjeda košarkaša Rekord Tima!

U posljednjoj službenoj utakmici u ovoj godini košarkaši Rekord Tima u Oriovcu su u 6. kolu Druge lige – istok ugostili Košarkašku akademiju Osijek.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.12.2019
 Obje ekipe su do sada u prvenstvu zabilježile po jednu pobjedu s tim što mladi Osječani imaju poraz više od Oriovčana koji imaju i utakmicu manje. Osim toga jedni i drugi međusobni dvoboj dočekali su sa 4 uzastopna poraza.

Na kraju su košarkaši Rekord Tim prekinuli negativni niz te su s 84:67 zabilježili pobjedu nad osječkom akademijom. Međutim, prije utakmice trener Oriovčana Darko Krištija ostao je bez gotovo polovice momčadi. Naime, zbog ozljeda bolesti nije bilo: Krešimira Bradića, Marka Sekulića, Patrika Čukića, Marka Galića i Luke Čuljka. Tako je u velikom dijelu utakmice za domaće igralo samo 5 igrača, dok je zamjena bio Dominik Šikić koji je odmarao prvog organizatora igre Hrvoja Raspasovića. Pred kraj kada je već postalo izvjesno da će rekord Tim doći do druge pobjede u prvenstvu trener Krištija prigodu je dao i najmlađima Golubu i Kraljeviću.

Košarkaši Rekord Tima u utakmicu su krenuli s 5:0, da bi gosti iz Osijeka ubrzo poravnali na 5:5. Slijedi serija Oriovčana od 10:0 nakon koje odlaze na 15:5 i nešto kasnije na 19:9. Tu razliku sačuvali su do poluvremena na koje se otišlo s 38:27. Nakon prvih 5. minuta igre u nastavku sastav trenera Krištije dostigao je svoju najveću razliku od 15 razlike za 52:37, dok su Osječani preko Jurića i Kozića do kraja treće četvrtine uspjeli smanjiti na 60:51. Posljednju dionici domaći su odigrali vrlo kvalitetno te su zahvaljujući najviše Češkiču i Pavlinoviću otišli na 20 koševa prednosti za 71:51 u 34. minuti. U preostalih 6. minuta Rekord Tim je sačuvao stečenu prednost za konačnu pobjedu protiv Košarkaške akademije Osijek s 84:67. Prvo ime utakmice bio je sjajni Matej Češkić koji je postigao 30 koševa uz 4 pogođene trice. Uz njega odličnu utakmicu odigrao je i Luka Pavlinović koji je ubacio 23 poena, ali je imao i 15 skokova. Igru Oriovčana dobro je vodio Hrvoje Raspasović koji je još uspio postići 17 koševa.

Kod Košarkaške akademije Osijek izdvojila su se 2 igrača i to Petar Kozić s 24 koša uz 4 trice te Marin Jurić s 21 poenom i 5 pogođenih trica.

Nakon ovog uspjeha Rekord Tim nalazi se na 7. mjestu s dvije pobjede i 4 poraza koliko ima i 6. Požega. Prvenstvo u Drugoj ligi sada ima stanku sve do 11. siječnja kada se igra 11. kolo u kojem će Oriovčani na gostovanje u Vinkovce.

Zadnje vijesti

Jugovojska se povukla iz dubrovačkog zaleđa nakon osam mjeseci opsade

Skrivio prometnu nesreću s 2.62 promila alkohola u organizmu

Grad odlučio urediti svlačionice na Stadionu „Stanko Vlainić – Dida“ kako bi Marsonia dobila licencu za Drugu ligu

FOTO GALERIJA

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge

Pri kraju izgradnja dječjeg vrtića u Podcrkavlju