Dragan Jelić jedini je vijećnik u povijesti Gradskog vijeća koji se u potpunosti odrekao vijećničke naknade

Ulazimo u završnicu prvog kruga lokalnih izbora 2021. godine. U Slavonskom Brodu dva su kandidata izraziti favoriti za ulazak u drugi krug, a to su Mirko Duspara i Dragan Jelić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.05.2021
Dragan Jelić jedini je vijećnik u povijesti Gradskog vijeća koji se u potpunosti odrekao vijećničke naknade


 Za razliku od prije 8 godina kada su se ova dva kandidata prvi puta sučelila, treća opcija bio je kandidat SDP-a Roberto Lujić, dok se ove godine izdvojila Slavica Lemaić, nezavisna kandidatkinja.

Dragan Jelić tada je u drugom krugu skupio 10.907 glasova, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Tada mu je pripalo mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća Slavonskog Broda i tu se zadržao do 2016. godine. Ono po čemu je Dragan Jelić ostao zapamćen je to, da se svoje naknade za mjesto potpredsjednika vijeća u visini 1.500 kuna odrekao te je 32 naknade (ukupno 48 tisuća kuna) uplatio na račun udruga i fizičkih osoba. Naknada je uplaćena za 24 fizičke osobe (liječenje, siromaštvo, branitelji..) i 7 udruga (Panonica, SPAS, Bebrinska udruga mladih BUM, Romski centar za promicanje i zaštitu ljudskih prava, Vrapčići, Loco moto, Udruga za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom) a jedna naknada je uplaćena za poplavljeno područje kod Gunje.

Odlaskom u Ministarstvo regionalnog razvoja prestala je njegova dužnost u Gradskom vijeću, ali je i dalje pomagao potrebitima. Dragan Jelić je bio jedini vijećnik iz sb koji se odrekao cjelokupne naknade a i jedan od rijetkih u Republici Hrvatskoj.

Zadnje vijesti

Dvije žene pale sa bicikala i teško se ozlijedile

Svečano obilježeno 30. godina Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

Izbila „Balvan-revolucija“ u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“