Dr. sc. Josip Jagodar izabran za predsjednika nacionalnog Savjeta mladih RH!

Mladi povjesničar, dr. sc. Josip Jagodar iz Slavonskog Kobaša izabran je predsjednika Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske danas konstutiuirajućoj sjednici Savjeta. Glasovanje je bilo tajno, a Jagodar je za predsjednika izabran s 21 od 26 prisutnih članova Savjeta!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 30.07.2021
Dr. sc. Josip Jagodar izabran za predsjednika nacionalnog Savjeta mladih RH!


 Josip Jagodar predstavnik je udruge mladih Limes iz Slavonskog Kobaša i predsjednik županijskog Savjeta mladih Brodsko-posavske županije, a protukadidat bio mu je Leo Staković iz udruge Mreža mladih Hrvatske.

Predsjednika Savjeta biraju svi članovi Savjeta iz redova predstavnika udruga mladih i za mlade uz uvjet starosti predsjednika do 30 godina. Sjednicu Savjeta prije izbora predsjednika vodila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, ujedno zamjenica predsjednika Savjeta, koja je izrazila vjerovanje da će novi saziv Savjeta biti produktivan te da će dobra suradnja rezultirati kvalitetnim politikama i rješenjima za mlade.
 
 
Novoizabrani je predsjednik Jagodar istaknuo kako vjeruje da će rad novog savjetodavnog tijela Vlade RH biti uspješan.
U uvodnom dijelu sjednice kratkim su se obraćanjem predstavili svi prisutni članovi Savjeta.
 
Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. ožujka 2021. godine donijela Odluku o osnivanju Savjeta za mlade kao savjetodavnog tijela. Tom je Odlukom povećan broj njegovih članova iz redova udruga mladih i za mlade kako bi im se omogućio značajniji doprinos u radu Savjeta.
 
Članovi Savjeta za mlade, čiji je broj povećan s 30 na 33, su, osim predstavnika udruga i organizacija mladih, i predstavnici tijela državne uprave i ureda Vlade, Udruge gradova, Hrvatske zajednice općina i Hrvatske zajednice županija, predstavnici znanstvenih i obrazovnih ustanova te predstavnik Hrvatskog studentskog zbora i predstavnik Nacionalnog vijeća učenika. Po prvi puta član Savjeta je i predstavnik Ureda predsjednika Vlade.
 
 
izvor: vlada.gov.hr

Zadnje vijesti

73 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo koliko je razreda, učenika i djelatnika škola u izolaciji i samoizolaciji

Briga i pažnja policijskih službenika iznimno pridonosi sigurnosti učenika

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška