Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod, kao grad prijatelj djece, od danas ima energetski obnovljene sve dječje vrtiće. Naime, Dječji vrtić „Maslačak“ u Podvinju je nakon više od pola godine radova ponovno otvorio svoja vrata mališanima, koji od danas imaju na raspolaganju moderan vrtićki prostor.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.01.2019
Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu


 U sklopu projekta radilo se na postavljanju toplinske izolacije zidova, stropova, podova i krova, zamjeni vanjske stolarije, izgradnji solarnog kolektorskog sustava za podršku sustavu grijanja, izgradnji energetski učinkovitog sustava hlađenja te su izvedeni i radovi na kotlovnici. Uz to, „Maslačak“ danas ima i nove elemente na dječjem igralištu u dvorištu vrtića, a u njegove prostorije postavljen je i novi namještaj, priopčili su iz Grada Slavonskog Broda.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 2,2 milijuna kuna, od čega je Gradu Slavonskom Brodu odobreno oko 550.000,00 kuna bespovratnih sredstava u okviru projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.  Dodatnih 200.000,00 kuna bespovratnih sredstava Grad je povukao iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije. 

„Prije pet godina krenuli smo s projektima energetske obnove gradskih dječjih vrtića u našem gradu. Željeli smo bolje uvjete predškolskog odgoja za djecu koja odrastaju u Slavonskom Brodu i danas smo u tome u potpunosti uspjeli. Naime, uz izgradnju novih vrtića, energetski smo obnovili sve postojeće vrtiće u gradu. Kroz sve ove projekte omogućili smo i značajne uštede u potrošnji toplinske energije. Ipak, najljepše je vidjeti sretna lica mališana kada ugledaju novi, ljepši prostor njihovog vrtića, novi namještaj ili igračke kojima će se služiti. To je najveća nagrada koju možete dobiti“ - izjavio je gradonačelnik Mirko Duspara prilikom današnjeg obilaska novouređenog vrtićkog prostora. 

Kako bi se polaznicima gradskih dječjih vrtića omogućili što bolji uvjeti predškolskog odgoja, u posljednjih devet godina na području Slavonskog Broda su izgrađena i tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta. Tom popisu uskoro će se pridružiti i novi dječji vrtić u Ulici Augustina Kažotića, čija je izgradnja nedavno započela. 

foto: slavonski-brod.hr

Zadnje vijesti

Sjajna akustična večer Memorijala "Ostat ću mlad"

Rak dojke i dalje vodeća zloćudna bolest kod žena; iznimno je važna prevencija i rano otkrivanje...

Pred malonogometašima Broda 035 najvažnija utakmica sezone

VIJESTI

DAN NARCISA 2019.

Rak dojke i dalje vodeća zloćudna bolest kod žena; iznimno je važna prevencija i rano otkrivanje...

FOTO GALERIJA

Održana 3. Smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije

FOTO - Etno zbirka narodnog ruha župnika Mate Kneževića pod zaštitom Ministarstva kulture

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu