Donosimo koliko je razreda, učenika i djelatnika škola u izolaciji i samoizolaciji

Brodsko-posavska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola u županiji izvijestila je o trenutnoj epidemiološkoj slici u školstvu

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.10.2021
Donosimo koliko je razreda, učenika i djelatnika škola u izolaciji i samoizolaciji


  Trenutno se u 23 osnovne škole s područja Brodsko-posavske županije kojima je Županija osnivač, 22 učenika  i 4 djelatnika nalaze u izolaciji,  dok se pod mjerom samoizolacije nalazi 1 razredni odjel (u OŠ "Sibinjskih žrtava") te 82 učenika i 2 djelatnika (ukupno u ostalim osnovnim školama).

Govoreći o stanju u srednjim školama, u 11 srednjih škola kojima je Brodsko-posavska županija osnivač, 13 učenika kao i 1 djelatnik nalaze u izolaciji.

U samoizolaciji nalaze se  1 razredni odjel u Srednjoj školi "Matije Antuna Reljkovića"  u Slavonskom Brodu, 1 razredni odjel Tehničke škole u Slavonskom Brodu te 1 razred Obrtničko-tehničke škole u Slavonskom Brodu.

Pod mjerom samoizolacije nalaze se i dodatna 72 učenika ostalih srednjih škola.

Trenutnu epidemiološku situaciju u Brodsko-posavskoj županiji, barem što se tiče stanja u osnovnim i srednjim školama kojima smo osnivač, možemo smatrati povoljnom ako uzmemo u obzir činjenicu kako je na razini Republike Hrvatske broj zaraženih koronavirusom za 50 posto veći nego prošli tjedan, a prema dostupnim podacima u ovome trenutku bilježimo brojku od 2077  zaraženih učenika na razini Hrvatske u čemu, po broju, prednjače Grad Zagreb (401) i Splitsko-dalmatinska županija (126).

Ovakva situacija je i očekivana s obzirom na početak odvijanja redovne nastave  u školama, naglo zahladnjenje i povećan broj okupljanja u zatvorenim prostorima. Stožer CZ BPŽ redovito komunicira i prati sve mjere i preporuke  Nacionalnog stožera CZ koje su na snazi i za koje držimo da su primjerene trenutnoj situaciji, a sukladno eventualnim promjenama na području Brodsko-posavske županije i u koordinaciji s Nacionalnim stožerom i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo predlagat ćemo i dodatne mjere ako se za to pokaže potreba. Kao najbolji odgovor za suzbijanje pandemije koronavirusa i dalje se ističe cijepljenje stanovništva. U tijeku je i "docjepljivanje" trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa u Hrvatskoj za imunokompromitirane osobe, a dodatnu dozu, tzv. "booster" , mogu dobiti i druge osobe pod uvjetom da je od zadnje primljene doze cjepiva prošlo najmanje šest mjeseci. Stoga kao i do sada opetovano pozivamo građane da situaciju shvate ozbiljno i odazovu se akcijama cijepljenja koja se redovito organiziraju za područje Slavonskog Broda, Nove Gradiške i njihovih okolnih mjesta, jer samo odgovornim  ponašanjem možemo zajednički doprinijeli tome da situacija na području Brodsko-posavske županije, unatoč povećanju broja zaraženih, bude stabilna, te da ne dopustimo proboj virusa u zdravstvene i ustanove socijalne skrbi.

 

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja