Donesena Odluka o dodjeli sredstava udrugama za 2020. godinu

Grad Slavonski Brod ukupno je zaprimio 90 prijava na Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga za 2020. godinu koji su od interesa za opće dobro.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.07.2020
Donesena Odluka o dodjeli sredstava udrugama za 2020. godinu


 Sukladno razvoju epidemiološke situacije, odgođeno je donošenje Odluke o financiranju programa i projekata jer je većina prijavljenih programa i projekata bila usmjerena na okupljanja više osoba (radionice, predavanja, edukacije, rad s djecom i starijom populacijom, obljetnice, itd.).

Na sastanku održanom 21. srpnja 2020. godine, Povjerenstvo je dalo prijedlog o financiranju 18 programa/projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi za što će se izdvojiti 100.000 kuna. Prvenstveno se nastojalo pružiti potporu udrugama koje doprinose poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i osoba sa zdravstvenim poteškoćama kroz pružanje socijalnih udruga u zajednici. Od prijava udruga građana pristiglih na drugo prioritetno područje, Povjerenstvo je predložilo financiranje 15 programa/projekata s iznosom od 70.500 kuna, dok je u trećem prioritetnom području vezanom uz Domovinski rat Povjerenstvo donijelo odluku o financiranju 6 projekata/programa s iznosom od 49.000 kuna.

Kako je jedan dio planiranih programa i aktivnosti udruga otkazan ili je održan u znatno smanjenom opsegu, smanjen je i broj udruga koje su predložene za financiranje pa su i dodijeljena sredstva u smanjenom iznosu u odnosu na protekle godine. Isto se odnosi i na planirane programe i putovanja s djecom u suradnji sa školama i vrtićima u tekućoj školskoj godini.

S obzirom da je zbog epidemiološke situacije i dalje neizvjesno hoće li se neki od kandidiranih programa/projekata moći realizirati, vodit će se računa o tome da se sredstva za realizaciju predloženog programa uplate tek kada bude izvjesno njegovo održavanje.  Isto tako, Grad je ostavio mogućnost za dodjelu jednokratne potpore udrugama koje nisu osigurale sredstva na Natječaju ukoliko do kraja ove godine budu u mogućnosti održati program i obrate se sa zahtjevom Gradu.

Odluka o odobrenim sredstvima za financiranje udruga (pdf.) 

Zadnje vijesti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

I brodsko-posavska policija u akciji “Dani sigurnosti u prometu”

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD