Dominik i Marko zlatni na međunarodnim regatama Kazaginac i Ramsko jezero

U organizaciji Kajak kanu i rafting saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatskoga kajakaškog saveza te Športskog društva Buško blato, od 10. do 14. kolovoza ove godine na Buškom jezeru održan je 14. međunarodni kajakaški kamp i regata Kazaginac 2015.

Autor: bportal | Datum objave: 16.08.2015
 Pokrovitelji manifestacije bili su Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije te općina Tomislavgrad.

Među stotinjak natjecatelja iz 8 klubova iz BiH i Hrvatske, te jednoga engleskog kluba svoje su mjesto pronašla i dva perspektivna sportaša KKK Marsonia (jedini predstavnici Kluba na ovogodišnjem kampu). Zlatni momci (mlađi juniori) kajakaš Dominik Princip i kanuist Marko Frančeski okitili su se s ukupno 8 medalja od čega 7 zlatnih.  Dominik je osvojio 1. mjesto u utrkama kajaka jednosjeda na 200 i 500m u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora (ukupno 6 zlata) te 3. mjesto u utrci kajaka dvosjeda na 200m u kategoriji seniora (veslao je s članom engleskoga kluba). Marko je, zbog manjeg broja prijavljenih kanuističkih čamaca, veslao tek jednu utrku (C-1, 200m, mlađi juniori) te osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju.

„Uz čestitke organizatoru na dobro obavljenom poslu, kažimo i to da je kajakaška regata na Buškome jezeru protekla u fer i športskom ozračju, a, ako izuzmemo vjetar koji je nakratko stvarao probleme natjecateljima, možemo kazati da se sve odvijalo prema predviđenom protokolu te da su i  natjecatelji i okupljeni gledatelji uživali u bogatom četverodnevnom programu“, pišu na službenoj internetskoj stranici Tomislavgrada odakle su preuzete i neke od fotografija.

Međunarodna regata Ramsko jezero 2015.

Posljednjega dana kampa, 14. kolovoza, u organizaciji Veslačkoga centra Rama, Hrvatskoga kajakaškog saveza i općine Prozor-Rama, održana je 3. međunarodna kajakaška regata Ramsko jezero 2015. Održano je šesnaest utrka u kojima su se natjecali kajakaški klubovi iz Hrvatske, BiH, Engleske i Crne Gore, a među njima i predstavnici Marsonije Princip i Frančeski.

Dominik Princip ponovno je briljirao u utrkama K-1 na 200m u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora osvojivši u svakoj 1. mjesto i zlatnu medalju (ukupno 3 zlata). Marko Frančeski briljirao je pak u utrci C-1 na 200 m (mlađi juniori) te osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju. Dva su Marsonijina sportaša tako kući donijela ukupno čak 11 zlata! Iskrene čestitke!

"Ne bih sada posebno isticao sve rezultate, jedino bih istaknuo mladog dečka Dominika Principa iz kajakaškog kluba Marsonia iz Slavonskog Broda koji je osvojio prvo mjesto i u seniorima i juniorima. To su ujedno bile dvije najzanimljivije utrke", izjavio je za ramski vjesnik Filip Šimunović, trener Veslačkog kluba Rama.

 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"