Domaći Željezničar i Marsonia osvojili po dva naslova pobjednika

Održan 4. Ljetni kup za mlađe uzraste Škole nogometa Željezničar

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.06.2019
Domaći Željezničar i Marsonia osvojili po dva naslova pobjednika


 Vrijeme je kada se nakon završetaka svojih prvenstava u svim županijama održavaju razni nogometni turnir za mlađe uzrasne kategorije. Tako je Škola nogometa Željezničar organizirala 4. Ljetni kup Slavonskog Broda koji je bio i međunarodni budući su nastupile ekipe iz BiH te Slovačke. Na ovom turniru natjecali su se: predlimačići, limačići, limači i mlađi pioniri. Zanimljivo je da su domaći Željezničar i Marsonia u sve 4 kategorije osvojili svaki po 2 naslova pobjednika.

Na 4. Međunarodnom Ljetnom kupu Slavonskog Broda koji se igrao kroz 3 dana ukupno je nastupilo 60 ekipa. Osim iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške tu su bili i klubovi iz ostalih mjesta s područja Brodsko – posavske županije kao i one koje su došle iz: Virovitice, Požege, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Šamca, Vidovaca i Dervišage te BiH i Slovačke. 

Svoj prvi nastup na Ljetnom kupu Škole nogometa Željezničar imala je Energy school iz slovačkog grada Prievidze. Zasluga je to Brođanina Krunoslava Krajnovića koji je u tom slovačkom gradu vodio domaći košarkaški klub. Ekipa iz Slovačke nastupila je u kategoriji limača koje je bila najbrojnija. U konkurenciji 24 ekipe Energy school na kraju je osvojila vrlo dobro 3. mjesto. Među favoritima bili su limači domaćeg Željezničara koji su 2008. godište. Na kraju su limači Željezničara osvojili naslov pobjednika budući su u finalu golom Vite Dujića s 1:0 svladali Vinogorac iz Brodskog Vinogorja. U ovoj kategoriji je najbolji igrač turnira domaći Matej Vukoje, dok je najuspješniji vratar Ian Okenka iz Prievidze. 

U limačićima je bilo 10 ekipa, a tu je također slavio Željezničar koji je u finalu s 8:0 nadigrao Školu nogometa Legen. Tu se izdvojio Josip Cipar sa 4 gola, dok je treći bio Amater. Upravo je Josip Cipar izbran za najboljeg igrača turnira, dok je Amaterov Ivano Pejić najviše pokazao kod golmana.

U najstarijoj kategoriji kod mlađih pionira natjecalo se 17 sastava među kojima su najviše pokazali: Marsonia, Željezničar i Dinamo iz Vidovaca i Dervišage. U finalu kod limača između Željezničara i Marsonije nije bilo golova pa su se izvodili penali. Mladi Ljubičasti promašili su sva 3, dok je Marsoniji 1 pogođeni penal bio dovoljan za naslov, dok je 3. mjesto pripalo Dinamu iz Vidovaca i Dervišage. Najbolji igrač kod mlađih pionira je Tomislav Čaldarević iz Željezničara, dok je najuspješniji vratar Ivan Čujić iz Marsonije. 

U najmlađoj kategoriji predlimačića natjecalo se 10 klubova, a Marsonia je u finalu s 2:1 bila bolja od Radničkog iz Županje, dok je treći bio domaći Željezničar.

Zadnje vijesti

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

Turistički rezultati sve bolji, gostima nudimo autentičan doživljaj

Jelić u vožnji gradom ugostio ministra Marića

VIJESTI

Istraživanje portala Moj posao

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić