Domaći poraz odbojkaša Marsonije od Zadra

Odbojkaši Marsonije nisu dobro krenuli u Superligu za ostanak. Naime, poraženi su s 3:1 na domaćem parketu od Zadra, ali je za Brođane dobro što su iz prvog dijela sezone prenijeli dosta bodova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.03.2020
 Na taj način ih Zadrani još ne mogu stići na ljestvici, dok je ispod njih i Rovinj na posljednjem mjestu s kojim se ekipa trenera Lubine sastaje u slijedećem kolu.

Odbojkaši Marsonije i Zadra odigrali su svoju treću međusobnu utakmicu u ovoj sezoni. U prvom dijelu Brođani su slavili u obje utakmice, pa je tako u Zadru bilo 3:2 za Marsoniju koja je gubila s 2:0 u setovima da bi nakon toga treći i četvrti set dobili na razliku kako bi izborili 5. set u kojem su došli do pobjede. U uzvratu u dvorani Vijuš bilo je čistih 3:0 ekipu koju je tada vodio trener Pavo Šimić koji je u sastavu imao Josipa Budima, Jakšu Dorića i Josipa Odobašića. To su 3 jako važna igrača koja u posljednjim utakmicama nema novi trener Milenko Lubina. Stoga je i razumljiv domaći poraz od Zadra s 3:1 koji je bio bolji te je pokazao kvalitetu u svim elementima odbojkaške igre.

U utakmicu protiv Zadra sastav trenera Lubine krenuo je jako dobro. Sve je u igri domaćih besprijekorno funkcioniralo te su taj set domaći dobili s 25:19 za vodstvo od 1:0. Činilo se da se smiješi nova pobjeda nad Zadranima, a onda su Brođani nešto slabije odigrali u drugom i trećem setu te su u oba poraženi. Tako je u drugom setu bilo 25:20, a u trećem 25:21 za preokret gostiju iz Zadra koji su poveli s 2:1 u setovima. Odbojkaši Marsonije vraćaju se u 4. setu i ponovno igraju kao u prvom te ubrzo imaju vodstvo od 11:3 te su nešto kasnije imali i 18:15. Sve je mirisalo na to da će se igrati 5. set, a onda su Brođani jednostavno stali i Zadrani taj set dobivaju s 25:21 što im je na kraju donijelo konačnu pobjedu s 3:1. 

Na ljestvici Superlige za ostanak odbojkaši Marsonije među 4 kluba nalaze se na 2. mjestu i imaju 13 bodova, dok je Zadar iza njih s 5 bodova manje. Na samom začelju je Rovinj koji ima samo 2 boda i kod kojeg će Brođani igrati na gostovanju ovog vikenda.

Zadnje vijesti

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

U javnosti se svađali, tukli i opijali

Policajci isključili iz prometa vozača s 3,18 promila

VIJESTI

Novi autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika