Domaći poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja za kraj polusezone

Za kuglače Slavonca iz Bukovlja završio je prvi dio sezone u Prvoj B ligi – sjever.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.12.2019
Domaći poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja za kraj polusezone


 Ovo je druga godina za redom u kojoj kuglači trenera Zlatka Valića uspješno nastupaju u ovom rangu natjecanja. U posljednjem 11. kolu ekipa iz Bukovlja na kuglani Vijuš ugostila je trećeplasiranu Fortunu iz Đakova koja je s pobjedom od 7:1 opravdala ulogu favorita.

Protiv Fortune iz Đakova kuglači Slavonca iz Bukovlja nisu odigrali uopće lošu utakmicu kako to pokazuje konačan rezultat. Svih 6 igrača imalo je ukupno srušenih 3.292 čunja što je za ovo natjecanje i zahtjevnu kuglanu Vijuš vrlo dobar rezultat. Međutim, gosti iz Đakova odigrali su odličnu utakmicu te su imali ukupno 35 oborenih čunjeva više od domaćih te 5 od 6 igrača koji su svojoj momčadi donijeli pobjedu, odnosno ekipni poen.

Veliku prigodu kuglači Slavonca iz Bukovlja imali su u prvom paru u kojem su umjesto vodstva od 2:0 gubili s tim rezultatom. Naime, Stipan Liović je protiv Ercega imao 2:2 u setovima, ali je izgubio za 12 čunjeva. Zvonimir Jurišić ostvario je dobar učinak od 556 oborenih čunjeva što je više od svog protivnika Živkovića koji je dobio 2 i pol seta te mu je do donijelo ekipni poen. Tako se s vodstvom od 2:0 i s ukupna 2 čunja više krenulo u drugi par. Tu je odlučen pobjednik s obzirom da su Josip Rukavina i Igor Jukić svaki dobili svoje protivnike Marka Liovića i Ivana Dusparu koji je osvojio 2 seta, ali mu je do ekipnog poena nedostajalo 9 čunjeva. Ukupna prednost Đakovčana prije posljednjeg para iznosila je 59. Sve što su kuglači iz Bukovlja uspjeli u tom posljednjem periodu bilo je da su ukupnu razliku u čunjevima smanjili na konačnih 35, dok je Robert Marić nadigrao Dragojevića te je on osvojio jedini poen za Slavonac. Blizu tog ostvarenja bio je Zlatko Valić koji je kao i Duspara i Stipan Liović osvojio 2 seta, ali mu je malo nedostajalo, odnosno 11 čunjeva do ekipnog poena. Igrač utakmice bez dvojbe bio je odlični gostujući Josip Rukavina sa 602 oborena čunja.

S ovom 7. pobjedom u sezoni kuglači Fortune učvrstili su se na 3. poziciji, dok je Slavonac iz Bukovlja na 8. mjestu od 12 klubova te imaju 3 pobjede, isto toliko neodlučenih i 5 poraza. U prvenstvu Prve B lige – sjever sada slijedi stanka sve do 25. siječnja slijedeće godine kada kreće drugi dio sezone koji kuglači iz Bukovlja otvaraju s domaćom utakmicom protiv Pakraca.

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“