Domaći poraz košarkašica Broda od osječke Murse

Počela je nova sezona za košarkašice Broda koje se i dalje natječu u Drugoj ligi samo što im se skupine kao i broj klubova mijenjaju svake nove sezone.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.11.2019
Domaći poraz košarkašica Broda od osječke Murse


 Kada se činilo da će ove godine Druga liga sjeveroistok imati 12 ili čak i 14 klubova što je dobro za mlade igračice zbog više utakmica, dogodilo se upravo suprotno. Donesena je odluka o 3 Druge lige, pa su Brođanke u ligi s još 4 kluba. U prvoj domaćoj utakmici na Vijušu je gostovao prvi favorit lige osječka Mursa koja je tu ulogu i opravdala.

Za košarkašice Broda utakmica protiv osječke Murse bila je prva u ovogodišnjem prvenstvu Druge lige – istok budući da su u 1. kolu igračice trenerice Kristine Pehar bile slobodne. Mursa je u 1. kolu na svom terenu uvjerljivo dobila Brod na Savi te je prema igračkoj kvaliteti sastav trenera Gorana Gunjevića veliki favorit za povratak u Prvu ligu. Protiv Broda Osječanke nisu imale nikakvih problema te su lako došle do pobjede sa 75:48.

Košarkašice Broda u novoj sezoni Druge lige nastupit će u istoj postavi kao i u prošloj s tim da je jedina novost dolazak na posudbu iz Požege Andreje Glomazić. Radi se o igračici koja je nastupala za mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore. Ona se u svojoj igri više trudila proigravati suigračice te kad se potpuno privikne na ekipu, može sastavu Kristine Pehar biti od velike koristi.

Sama utakmica nije imala previše neizvjesnosti. Domaće su čak nakon vodstva gošći od 4:0 bile kratko u prednosti da bi se kod 11:11 Mursa odlijepila na 24:18 s koliko je završila prva četvrtina. Do poluvremena Osječanke su napravile razliku za 41:26 koju su u trećem periodu još povećale na 65:31. Košarkašice Broda u tom periodu postigle su 5 koševa i to sve preko mlade Nine Novak. Do kraja su gošće samo održavale razliku do konačnih 75:48. Trener Gunjević imao je 5 raspoloženih igračica pa je tako Petra Šimunić postigla 18, Martina Kujundžić 14, Marta Rimac 12, a Ana Blaževac i Ksenija Šarlija svaka po 11 koševa.

U sastavu košarkašica Broda jedina s dvoznamenkastim učinkom bila je Rea Sudar koja je ubacila 19 poena, ali nije imala pomoć ostalih.

U slijedećem kolu košarkašice Broda trebale bi igrati na gostovanju u Koprivnici. Međutim, sastav iz Podravine zamolio je Brod da klubovi u 3. kolu zamjene domaćinstva iz razloga što je taj vikend dvorana u Koprivnici zauzeta.

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu