Domaći bod kuglača Slavonca iz Bukovlja

Kuglači Slavonca iz Bukovlja koji se natječu u Prvoj B ligi – sjever nakon 14 odigranih utakmica imaju najviše od svih klubova neodlučenih i to četiri.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.02.2020
 Oni su u 14. kolu na domaćem terenu protiv Đurđenovca koji se s Radnikom iz Križevaca bori za začelje odigrali bez pobjednika 4:4. Poznato je da su prošle sezone kuglači Đurđenovca svoje domaće utakmice igrali na kuglani Vijuš te im je očito dobro poznavanje staza pomoglo pri osvajanju ovog vrijednog za njih boda.

U ovoj sezoni Prve B lige bit će jako zanimljiva borba za ispadanje, ali i za vrh na kojem su Novska i osječki Kandit. Moguće je da će iz lige ispasti čak 4 posljednjeplasirana kluba, prema tome od 9. pa do 12. mjesta. Za sada kuglači Slavonca iz Bukovlja drže 7. poziciju, dok devetoplasiranom bježe samo 2 boda. U 14. kolu na domaćem terenu ekipa trenera Valića unatoč vodstvu od 4:0 nije pobijedila Đurđenovac protiv kojeg je bilo 4:4. Svaki bod je dobar pogotovo protiv izravnog suparnika u borbi za ostanak u ligi što je i glavni cilj kuglača iz Bukovlja u ovoj sezoni.

Sve je za kuglače Slavonca dobro počelo pogotovo nakon prva 2 para. Naime, Stipan Liović i Ivan Duspara u prvom te Zvonimir Jurišić i Anto Kovač u drugom paru svladali su svoje protivnike te su svaki osvojili po 1 ekipni poen. Osim toga nakon prvog para ukupna prednost u čunjevima iznosila je +51 za ekipu iz Bukovlja koja je tu prednost uoči posljednjeg para još i povećala na 55. Činilo se kako će Slavonac zabilježiti 5. pobjedu u sezoni, ali to se nije dogodilo. Posljednji treći par domaćih Zlatko Valić i Robert Marić nisu uopće loše odigrali, ali su zato jako dobri na drugoj strani bili Igor Šarkezi i Dario Domnjak. Oni su svaki osvojili po 1 ekipni poen, dok su uspjeli nadoknaditi 55 ukupnu razliku u čunjevima koju su još i povećali na 31. To im je donijelo konačni rezultat od 4:4 i veliki bod. U sastavu Đurđenovca najbolji su bili dvojac u posljednjem paru Igor Šarkezi s 590 i Dario Domnjak s 573 oborena čunja. Kod Slavonca su se svojim rezultatima izdvojili Stipan Liović i Ivan Duspara.

Tako su pobjede s kuglane Vijuš u ovoj sezoni odnijeli Novska i Fortuna iz Đakova, dok su po 1 bod osvojili Lepoglava i sada Đurđenovac. U slijedećem kolu momčad iz Bukovlja će na gostovanje kod vodeće Novske koja je u ovom kolu u Osijeku od drugoplasiranog Kandita doživjela prvi poraz u sezoni.

Zadnje vijesti

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama