Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda održalo je u prostorijama Gradske knjižnice svečanu sjednicu na kojoj su dodijeljene nagrade za volonterski angažman pojedinaca te nagrada za poslodavca godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.12.2021
Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom


 Ovogodišnji dobitnici volonterske nagrade su Robert Valenčak, za volonterski angažman i podršku u provođenju rehabilitacijskog programa plivanja za djecu s invaliditetom i djecu s intelektualnim teškoćama, te Krešimir Vlajnić, za volonterski angažman u radu s djecom s poteškoćama šireg autističnog spektra. Prema izboru Povjerenstva, poslodavac godine za osobe s invaliditetom je Željko Katavić iz tvrtke BrodPlast. Današnjim dobitnicima volonterskih nagrada pridružili su se i prošlogodišnji dobitnici jer prethodne godine, zbog epidemioloških mjera, planirana svečana sjednica Povjerenstva nije mogla biti održana.

Nagrade je poslodavcu godine uručila zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je prilikom obraćanja svim nagrađenima poželjela da im današnja nagrada bude velika motivacija za daljnji volonterski angažman.

Obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom svake se godine, 3. prosinca, nastoji senzibilizirati javnost oko problema i prepreka s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svom svakodnevnom životu, a sve s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava te omogućavanja ravnopravnog sudjelovanja osoba s invaliditetom u svim područjima društvenog života.

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu