Dodijeljene financijske podrške malim projektima neprofitnih organizacija iz Brodsko-posavske županije

Program podjele financijskih potpora malim projektima neprofitnih organizacija provodi se od 2008. godine. Jedini je takve vrste u Republici Hrvatskoj, a rezultat je suradnje regionalnih zaklada iz Osijeka, Splita, Zagreba i Pule te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.07.2017
 Natječaj "Naš doprinos zajednici" i ove je godine privukao brojne zainteresirane. Projekte su prijavljivale udruge, škole, vrtići, gradske knjižnice i druge neprofitne organizacije. Riječ o malim pojedinačnim iznosima potpore, ove godine samo do 10.000,00 kuna, no zanimanje organizacija s područja Slavonije ne jenjava te su i ovaj put dodijeljene sve raspoložive podrške.

Svečano potpisivanje ugovora o financiranju održano je u Osijeku, a odobreno je ukupno 292.103,75 kuna. Time se vrijednost do sada odobrenih financijskih podrški popela na 3.332.471, 45 kuna, čime je podržano 258 inicijativa građana u lokalnim zajednicama na našem području, od Iloka do Pitomače.

S područja naše županije izabrano je 6 projekata. Sredstva je dobila Kutljanska udruga mladih za projekt “Priroda u malom”, Osnovna škola "Đuro Pilar" Slavonski Brod za projekt "Zajedno za školski park", Lokalna akcijska grupa ''Zapadna Slavonija'' za projekt "Poligon za pse" te Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije za projekt "Čitamo i družimo se". Tu su još i dvije organizacije iz Brodskog Stupnika: Udruga Bubamara s projektom "Zajedno za klince!" i Lokalna akcijska grupa "Posavina" s projektom "Za SVE!".

Zadnje vijesti

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

U javnosti se svađali, tukli i opijali

Policajci isključili iz prometa vozača s 3,18 promila

VIJESTI

Novi autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika