Dodijeljene diplome stručnim komunikacijskim posrednicima

Dodijeljene diplome za nove komunikacijske posrednike koji će od drugog polugodišta pomagati učenicima s oštećenjem sluha.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.12.2019
 Projekt "S osmijehom u školu 3" kojeg provodi Brodsko-posavska županija uz pomoć sredstava Europskog socijalnog fonda, ima glavni cilj osigurati  pomoćnike u nastavi za učenike s poteškoćama u razvoju. Projekt uključuje djecu s motoričkim oštećenjima, djecu s poremećajima iz autističnog spektra te one koji imaju problema s čitanjem, pisanjem ili praćenjem nastave. Od drugog polugodišta kroz projekt će biti omogućena stručna pomoć gluhim i nagluhim učenicima. Protekloga vikenda šest osoba završilo je edukaciju za stručne komunikacijske posrednike.

Diplome za završetak edukacije znakovnog jezika ovog vikenda dodijeljene su polaznicima koji će od sada moći pomoći onima kojima je ovaj jezik osnovno sredstvo komunikacije,osobama  oštećena sluha. Tečaj su provodili članovi Hrvatskog društva stručnih komunikacijskih posrednika.  U Slavonskom Brodu među 20-ak polaznika bili su i pomoćnici u nastavi, a sve u sklopu projekta "S osmijehom u školu 3". Projekt je uključivao pomoćnike za djecu s motoričkim poteškoćama, djecu s poremećajima iz autističnog spektra, te one koji imaju problema s čitanjem, pisanjem ili praćenjem nastave, a od ove godine uključuje još jednu grupu djece, učenike s oštećenjem sluha.

Upravo Udruge gluhih i nagluhih osoba Brodsko-posavske županije kontinuirano provodi edukaciju osoba tumača znakovnog jezika. Djeluje od 1956.godine, a broje 70-ak članova.

Projekt uvođenja pomoćnika u nastavi Brodsko-posavska županija provodi već 6. godinu, a projekt "S osmjehom u školu 3" od 2017. godine te su kroz četiri godine osigurana sredstva u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna, od čega 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a projektom će se osigurati pomoć 50-tak učenika s teškoćama. Ovim projektom Brodsko-posavska županija pokazala je kako je prepoznala važnost obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju te njihove integracije u redovne školske odjele. 

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja